Tien miljoen dollar ingezameld voor iPhone-horloge

tags:
Userpica

De Pebble, een horloge dat via Bluetooth communiceert met je iPhone, heeft via Kickstarter maar liefst 10 miljoen dollar opgehaald.

De Pebble is een horloge waarop je kan zien wie er belt of welke muziek er op je telefoon op staat. Voor Android zijn er al langer dit soort horloges te koop. De bedenkers van de Pebble schakelden crowdfundingsite Kickstarter in om een soortgelijke polsklok te maken die naast Android ook geschikt is voor de iPhone. Dat bleek een schot in de roos. Alle 85 duizend Pebbles zijn sinds donderdag uitverkocht. Goed voor meer dan 10 miljoen dollar aan 'funding'.

Met nog zeven dagen te gaan is dit het succesvolste Kickstarter-project ooit. Het is alleen nog mogelijk om voor een donatie van 1 dollar je in te schrijven voor de nieuwsbrief over het project. Pebble verbetert het oude record van de nieuwe oldschool adventuregame van Tim Schafer, die 3,3 miljoen dollar wist in te zamelen.

Het bluetooth-horloge met e-ink display kan binnenkomende telefoongesprekken, mailtjes en andere notificaties laten zien. Daarnaast kan je door je muziek zoeken en beschikt het uurwerk over een trilmotortje. Door de beperkingen van iOS is het niet mogelijk sms’jes op het horloge te tonen, terwijl dat bij Android wel kan.

De Pebble krijgt ook allerlei apps die via bluetooth zijn binnen te laden. Zo is er een exclusieve samenwerking met de Runkeeper-app zodat hardlopers hun die app kunnen starten en stoppen en stats kunnen zien op hun pols.


lindenlinden, 3 jaren geleden
afbeelding van lindenlinden

En ze hadden maar 100.000 dollar nodig :D

DrnknMnky, 3 jaren geleden
afbeelding van DrnknMnky

Hij ziet er goed uit en ik denk dat een groot succes word aangezien de grote animo die er voor is.

Offtopic:
Tonie, waarom link je niet direct naar de website van pebble of de kickstarter pagina. Ik ga er vanuit dat als ik pebble klik naar de site ga en niet een artikel uit het verleden. Ik mis sowieso de bron vermelding onderaan een artikel hier op bright.

Corrie Gerritsma, 3 jaren geleden
afbeelding van Corrie Gerritsma

We linkten naar een eerder stuk over Pebble dat op bright stond. Maar je hebt gelijk, ik heb de link aangepast

Corrie Gerritsma, 3 jaren geleden
afbeelding van Corrie Gerritsma

Oja, en bronnen linken we altijd in de tekst.

DrnknMnky, 3 jaren geleden
afbeelding van DrnknMnky

Ik zie nu ook dat hij voor android telefoons geschikt is, waarom word dat niet vermeld? Er staat alleen dat er soortgelijke horloges zijn die voor android geschikt zijn.

Tonie van Ringelestijn, 3 jaren geleden
afbeelding van Tonie van Ringelestijn

In de link zat een foutje, is verbeterd. Android heb ik nu ook vermeld

DrnknMnky, 3 jaren geleden
afbeelding van DrnknMnky

Top, bedankt voor het aanpassen!

Asjemenou, 3 jaren geleden
afbeelding van Asjemenou

Er bestaat toch al een dergelijk horloge? De i'm Watch werkt bovendien met zowel Android, iOS, Bada, Symbian, Windows en Blackberry via Bluetooth tethering.
http://www.imwatch.it/nl-en/


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 2 Bright Bunch leden en 107 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl