Top 10: De beste extensies voor Google Chrome

Top 10: De beste extensies voor Google Chrome

26-05-2015 09:11 Laatste update: 29-05-2015 11:06

Handig aan Google Chrome is dat je de browser flink kan uitbreiden met extensies. We selecteerden deze 10 aanraders voor je.

In de Chrome Web Store staan duizenden, zo niet miljoenen Chrome-extensies. Hieronder slechts een selectie van wat wij persoonlijk op dit moment de beste extensies vinden.

1. Netflix Enhancer

bekijk op YouTube

Voor mensen die veel Netflix gebruiken met hun Chrome-browser is deze Netflix Enhancer een uitkomst. De extensie laadt bij films scores in van reviewsites IMDb en Rotten Tomatoes, zodat je meteen ziet wat de gemiddelde score is. Daarnaast kun je ook trailers bekijken. Let wel op, er zijn twee versies: een gratis versie die prima werkt maar niet meer wordt bijgewerkt, of de nieuwere versie, die kost jaarlijks 1,49 euro en heeft wat extra functies, zoals het grijs maken van films die je al hebt gezien.

download oude versie

download nieuwe versie

2. Hola Zenmate / MediaHint

Als je Hola inschakelt, krijg je toegang tot een site uit elk land. Nooit meer een video van YouTube die 'niet geschikt is voor jouw regio' en ook gebruikmaken van het Amerikaanse Netflix-aanbod. Het kan allemaal.

Hola is in opspraak gekomen omdat het je bandbreedte verkoopt aan derden. Alternatieve extensies waarmee ook gratis 'regio-blokkades' zijn te omzeilen zijn Zenmate en MediaHint. Een goede betaalde VPN-dienst met een eigen Chrome-extensie die hetzelfde doet is Tunnelbear.

3. Clearly

bekijk op YouTube

Clearly is een Chrome-extensie van Evernote, die bij het lezen van online artikelen alleen de tekst eruit filtert. Randzaken om de tekst heen worden gestript, zodat je rustig kunt lezen. Koppel je Clearly aan Evernote, dan kun je artikelen opslaan en vanaf elk apparaat raadplegen. Verder kun je tekst markeren en de kleurweergave veranderen.

download

4. Pocket

Doet ongeveer hetzelfde als Clearly, maar deze extensie is er voor mensen die Pocket gebruiken als lees-app. Het zijn er eigenlijk twee: een normale web-app van Pocket en een 'Save to Pocket'-extensie. De laatste heeft een knop in Chrome waarmee je tekst van een webpagina meteen in Pocket opslaat. Zo kun je je longreads later rustig terugvinden.

download web-app
download save-knop

5. Google Tone


Dit is een nieuwe extensie van Google, die gebruikers bij elkaar in een ruimte ('op hoor-afstand') in staat stelt om snel linkjes te delen. Daarvoor hoef je niets te kopiëren/plakken. Op de pagina die je wil delen, druk je op het megafoon-icoontje van de extensie in Chrome. Google Tone maakt bij elke link een ander geluid, de microfoon van andere computers vangt dit geluid op, waarna de link geopend kan worden bij anderen die de extensie hebben geïnstalleerd. Handig voor op kantoor.

download

6. OneTab

Heb jij ook zo'n moeite om tabs te sluiten, zelfs als je ze eigenlijk niet meer nodig hebt? Voor grootgebruikers is OneTab een redding. Door op het icoon van deze extensie te klikken, worden al je tabbladen als links opgeslagen in een lijst in één tabblad. Je kunt ze vervolgens op datum terugzoeken en ze allemaal tegelijk of één voor één weer openen. Nooit meer pagina's kwijt, wel minder tabs (en dus een snellere browser).

download

7. The Great Suspender


Meer memory-management! Met The Great Suspender kun je instellen na welk tijdsbestek een tabblad moet stoppen met laden. De tabs blijven gewoon op hun plek, met favicon en titel, maar op de achtergrond worden geen elementen meer ingeladen, wat flink in werkgeheugen scheelt.

download

8. Spaces

Nog een manier om tabs op te slaan en te organiseren is Spaces. Deze extensie en web-app laat je tabbladen labelen, om gesloten tabs snel terug te kunnen vinden. Zo bestempel je winkel-url's bijvoorbeeld als 'Winkelen' of technieuws-websites als 'Tech'. Je kunt zelf links toevoegen of het lijstje opslaan als .txt-bestand.

download

9. Discoverly

Discoverly koppelt sociale netwerken die niet bij elkaar horen aan elkaar. Zo kun je sociale profielen van iemand bereiken via Gmail en zie je overeenkomende Facebookvrienden van LinkedIn-connecties en andersom. De extensie maakt alleen gebruik van openbare informatie.

download

10. Musixmatch


Maak jij afspeellijsten van muziek op YouTube, bijvoorbeeld voor feestjes? Met Musixmatch wordt het nog leuker. Hiermee kun je via de ondertiteling-optie op YouTube songteksten inschakelen, zodat je mee kunt blèren met je favoriete nummers. Veel liedjes worden ondersteund, maar de optie is niet overal beschikbaar.

download

Nog een Chrome-extensie die niemand mag missen? Deel het hieronder met ons in de comments!

Lees ook:

Top 5: chat-apps die beter zijn dan WhatsApp