Top 5 STRP Festival

Userpica

Het STRP Festival duurt dit jaar tien dagen. Je hebt nog tot en met 13 april om deze vijf toppers op het gebied van kunst en technologie te zien.

Het STRP Festival waarbij kunst, technologie en muziek elkaar tegenkomen, is vorige week daverend van start gegaan met muziekoptredens van onder andere Aphex Twin. Maar denk niet dat het met het langzaam faden van de beats van Laurent Garnier is gedaan, tot 13 april vind je in het klokgebouw in Eindhoven nog een boordevol programma me bijzondere technologische kunstwerken. De top 5 van Bright.


1 :: The BodySuit van Suguru Goto

Deze man probeert menselijke mogelijkheden uit te breiden door er technische elementen aan toe te voegen. In zijn BodySuit met twaalf sensoren op zijn gewrichten, stuurt hij een interface aan. Zo beïnvloedt hij de videobeelden zonder controller of ander instrument, alles wordt gedaan met zijn lichaam. Door te dansen creëert hij een nieuwe dimensie, ergens tussen mens en machine. Second Life, maar dan andersom.


2 :: BitQuid
Je hebt een analoge wereld, een digitale, en daar zit niets tussen. Niet volgens Jeroen Holthuis. Met zijn installatie BitQuid maakt hij digitale informatie zichtbaar met een analoge fluorescerende vloeistof. Een digitale afbeelding op een scherm wordt omgezet in speciaal ontwikkelde hardware; er worden letterlijk rijen met bits naar het systeem gestuurd, die worden vertaald naar vloeibare enen en nullen. Het project bestaat uit twee schermen en 1000 meter parallel lopende slangen waarin fluorescerend water en kleurloze vloeistof wordt gepompt die de digitale informatie analoog maakt.
3 :: ZEE
‘Niet betreden wanneer zwanger, migraine of epileptisch.’ Mindscape ZEE laat je hersenen op hol slaan, en hoe. Rookmachines en stroboscopen verhullen de ruimte op zo’n manier, dat je niet meer weet waar je je bevindt. Geleid door touwen zul je automatisch in een slowmotion-sfeer komen. De kunstinstallatie van de Oostenrijkse Kurt Hentsläger wil je een fysiologische en psychedelische trip laten ervaren. ‘Zo moet een stervende robot zich voelen.’


4 :: Animatiefilms
Bezoek ook een van de inzendingen van het ARS Electronica Animation Festival. Deze vooruitstrevende shortfilms zijn gemaakt met de nieuwste animatie en visual effect technieken. De inzendingen komen zowel van grote Amerikaanse filmproductiebedrijven als Europese animatiestudio’s en studenten.5 :: Debat mens vs machine
Voor wie zijn technologische ei nog niet kwijt is, wordt zaterdag 11 april een debat georganiseerd. Hierbij staat de vraag centraal: Of vonden we de mens toch beter? Discussieleider Regine Debatty probeert samen met STRP kunstenaars antwoord te vinden op de vraag wat het versmelten van mens en machine de kunst oplevert. Is het een intieme relatie? Of is de mens toch beter?tvanbeek, 6 jaren geleden
afbeelding van tvanbeek

En 11 april minimal Eindhoven. KPOW!

Thisafternoon, 6 jaren geleden
afbeelding van Thisafternoon

Ik was er zaterdag. Het was VEEL en VEEL te druk... in elk opzicht :)

Squarepusher was heftig, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik (en met mij velen) daarna behoorlijk uit het veld geslagen waren. Wat intens. Aphex Twin viel ontzettend tegen.

Het was de derde keer dat ik ging, en echt een stuk minder dan andere jaren. Overal rijen rijen RIJEN. Voor de wc's, de munten, om naar een andere zaal te gaan, om de expo ruimte te betreden, om in de spiegelkubus te gaan. Jammer... misschien maar niet meer op zaterdagavond gaan. Of überhaupt niet.

Thijs, 6 jaren geleden
afbeelding van Thijs

Op piektijden was het inderdaad druk, maar ik vond de expo echt super!! ook die vage schermen in het begin waren erg bruut. Ik ga deze week zeker nog een keer!

Thijs, 6 jaren geleden
afbeelding van Thijs

op piektijden was het ook erg druk, maar ik vond die expo meer dan de moeite! supervette dingen, zoals Jump en Kiosk. En die performance met schermen in het begin van de avond was gewoon erg bruut. Ik ga deze week zeker nog een keer.

Bezoeker, 6 jaren geleden
afbeelding van Bezoeker

Het aantal spelfouten is dit stuk is helaas niet op één hand te tellen..

Wijnand Javier van Cornbach Dorens, 6 jaren geleden
afbeelding van Wijnand Javier van Cornbach Dorens

Vouten of nied, boejent!


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 5 Bright Bunch leden en 132 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl