Toshiba brengt rivaal Galaxy Tab naar Nederland

tags:
Userpica

Toshiba's nieuwe 10 inch Android 4.0-tablet AT300 is vooral een concurrent voor de Galaxy Tab 2.

Toshiba Nederland meldt zijn AT300-tablet eind juni in ons land op de markt te brengen. De tablet met Android 4.0 kost 399 euro. Hij werkt met een snelle Tegra 3-processor. De tablet heeft poorten voor micro-usb en micro-hdmi, een ingang voor sd-kaarten en heeft een opslagruimte tot 64 gb.

De tablet heeft een 5 megapixelcamera aan de achterkant, wat beter is dan de 3 megapixelcamera in de Galaxy Tab 2, een van de grote concurrenten onder de Android-tablets. Aan de voorkant zit een 2 megapixelcamera. De AT300 weegt 590 gram, vergelijkbaar met Samsungs Galaxy Tab 2 en lichter dan de nieuwe iPad. Hij is met een dikte van 8,9 mm ook dunner dan beide rivalen. De accuduur is 10 uur.

De zilverkleurige achterkant heeft een reliëfstructuur. Het touchscreen is gemaakt van sterk en krasbestendig Gorilla Glass. De dock biedt een kantelhoek waarmee hij volgens Toshiba ook geschikt is voor kijken van films. Samsungs Galaxy Tab 2 is momenteel voor rond de 350 euro verkrijgbaar en is daardoor iets goedkoper dan deze Toshiba-tablet. Op één punt verliest hij het zeker van de iPad: de schermresolutie is maar 1280x800 vergeleken met 2048x1536 in de iPad.

Android-fans met wat geduld kunnen nog wachten op de aankondiging van een nieuwe Nexus-tablet door Google en Asus over enkele weken. Die tablet zou worden geleverd met de nieuwe versie 4.1 van Android, genaamd Jelly Bean.


Johan Ensing, 3 jaren geleden
afbeelding van Johan Ensing

Dat gorilla glass is geweldig.
http://www.youtube.com/watch?v=Jf1fRu9YgfE
Ik ben benieuwd naar een review van dit ding.

ikkuh, 3 jaren geleden
afbeelding van ikkuh

Het wachten op de Asus Nexus wordt zeker de moeite waard. Wanneer je de specs en prijs mag geloven dan moet elke concurrent flink aan de bak.
Ik zelf vind 7" meer dan genoeg.
Toch blijft deze Toshiba een interessante aanvulling.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 4 Bright Bunch leden en 150 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl