Touchtypen op je iPad... met een ouderwetse typemachine

tags:
Userpica

Met iTypewriter klop je via een ouderwetse typemachine met hamertjes tekst op je iPad.

Waarom iemand een analoge typemachine ombouwt zodat je er een iPad mee kunt bedienen? Misschien om oudere generaties gemakkelijk aan een touchscreen te laten werken maar heel waarschijnlijk gewoon omdat het kan. Student productontwerpen Austin Yang (wonend in Edinburgh, Schotland) maakte deze iTypewriter. "Gebruikers genieten van zowel het ouderwetse gevoel van typen als de nieuwste technologie. Ouderen zouden door de bekende verschijning en haptische feedback vergeten herinneringen en ervaringen kunnen terugvinden." Het doet wel een beetje pijn (aan je iPad) als je die hamertjes met dopjes zo op het scherm ziet hameren.

Yang is niet de enige met de toch behoorlijk onzinnige uitvinding. Vorig jaar maakte reclamebureau Haasenstein een zelfde opstelling. Hun typemachine is een one-off en staat bij de entree van hun kantoor en gaat mee op beurzen. Bezoekers kunnen een bericht typen dat dan op de Facebookpagina van Haasenstein terecht komt.

Een eigen digitale typemachine is trouwens wel een haalbaar plan. Voor 60 euro is er op creatieve marktplaats Etsy.com een conversiesetje te koop waarmee je je oude typemachine koppelt aan je beeldscherm. Ook hier ontbreekt het correctielint, maar de digitale variant 'backspace' voldoet prima. Mooie bijkomstigheid is de harde return door met een fikse zwaai de rol van links naar rechts te bewegen.


mjwouda, 3 jaren geleden
afbeelding van mjwouda

Ze weten tegenwoordig niet meer wat ze moeten verzinnen. Wat een stompzinnig apparaat zeg. Niemand zit hier op te wachten en zeker niet op je scherm te zitten knallen met rubber dopjes.

ZooBaB69, 3 jaren geleden
afbeelding van ZooBaB69

Leuk, jammer van dat slechte typewerk. Beetje reclamemaker had er toch iemand met minstens 175 aanslagen p/minuut voor moeten selecteren.

Ysteege, 3 jaren geleden
afbeelding van Ysteege

Ik vind het een leuk idee, alleen niet zo goed om rubbertjes op het scherm te laten tikken.
Beter om iets draadloos te bedenken met hetzelfde geluid als de oude typmachine. Daar ga ik meteen voor.

Yves, 3 jaren geleden
afbeelding van Yves

Fast foward please...

Asjemenou, 3 jaren geleden
afbeelding van Asjemenou

Delete please...


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 4 Bright Bunch leden en 40 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl