Transparant scherm met touch aan voor- en achterkant

tags:
Userpica

Een nieuw doorzichtig touchscreen voor mobieltjes is zowel aan de voor- als de achterkant te bedienen. Dat biedt meer mogelijkheden.

Een nieuw soort touchscreen van het Japanse NTT Docomo is niet alleen transparant, maar ook aan beide kanten aanraakgevoelig. Het Japanse bedrijf showde dit prototype op een beurs, maar zegt dat het scherm momenteel nog niet klaar is voor gebruik in consumentenproducten. De zichtbaarheid van het scherm in de zon schijnt nog tegen te vallen, maar volgens The Verge is het scherm wel prettiger aan de ogen dan lcd-schermpjes met achtergrondverlichting. 

Een transparant touchscreen met aanraking aan de achterkant zou handig zijn omdat daarmee meer multitouchhandelingen mogelijk zijn. Denk aan het gebruik van een Shift- of Alt-toets door een vinger of duim tegen de achterkant te houden. Ook is het mogelijk om het hele scherm te zien, zonder dat je vinger in de weg zit. Dat is bijvoorbeeld vervelend is bij het spelen van games. NTT Docomo heeft nog geen verwachting uitgesproken over wanneer het scherm klaar is voor massaproductie.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 6 Bright Bunch leden en 116 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl