Tussen kunst en kitch: lampen als een stalagmiet

tags:
Userpica

De Amerikaanse computertechneut Daniel MacDonald heeft het roer omgegooid: hij maakt tegenwoordig lampen van vastgeklonterd zout.

De zelfbenoemde computernerd Daniel MacDonald gaat met Shoi terug naar zijn jeugd, toen hij met zijn ouders naar het nationale park Yellowstone ging. Hij raakte gefascineerd door de zoutsculpturen die bij heetwaterbronnen en geisers ontstonden na jaren van activiteit.

Nu is het hem gelukt om zelf deze sculpturen te maken. Als eerste maakt de ontwerper een geraamte van transparant plastic. Daar laat hij vloeibaar zout overheen druppelen. Dit hecht aan het plastic en bouwt vervolgens zijn eigen stalagmiet, zoals te zien is in zijn video. Na een week hebben de lampen hun eindstadium bereikt. Aan de binnenkant monteert hij een ledlampje en klaar is Daniel.

Vanaf 325 dollar koop je een lamp op Kickstarter. En hij kan nog wel wat backers gebruiken, hij heeft nog ongeveer 33% procent nodig om zijn doel van 10.000 dollar binnen te halen. Kitch of kunst?

door Bram van Dijk, 16-07-2012 3 reacties, 4885 views

Metalmakker, 3 jaren geleden
afbeelding van Metalmakker

Kunst zou ik niet zeggen, maar wel een leuke lamp.

Joris Theunissen, 3 jaren geleden
afbeelding van Joris Theunissen

Wel een goed verhaal bij je lamp :)

relatiegeschenken, 3 jaren geleden
afbeelding van relatiegeschenken

Wel een uniek geschenk. Lijkt me wel lastig met de verzending ivm breekbaarheid


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 4 Bright Bunch leden en 165 bezoekers online.

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl