Twitter komende jaren nog niet naar de beurs

tags:
Userpica

Terwijl Facebook zich opmaakt voor een beursgang, moet Twitter voorlopig nog niets van een beursnotering weten.

Het zal nog jaren duren voor Twitter klaar is voor een beursgang, schreef CEO Dick Costolo aan de medewerkers van het bedrijf. ‘We willen geen beursnotering voordat we elk kwartaal een erg voorspelbare omzetstijging kunnen melden’, aldus Costolo in de mail waarop CNN de hand heeft weten te leggen.

Om te vermijden dat een beursgang noodzakelijk wordt, mogen de bezitters van Twitter-aandelen niet meer dan 20 procent daarvan verkopen. Op die manier hoopt Twitter het aantal aandelenbezitters beperkt te houden. Als een Amerikaans bedrijf meer dan vijfhonderd aandeelhouders heeft, wordt het verplicht om zijn financiële resultaten openbaar te maken. Voor veel bedrijven is dat ook het moment om een beursnotering aan te vragen.

Dit beleid valt niet bij alle medewerkers van Twitter in goede aarde. Werknemers die in de begindagen in dienst traden bij het bedrijf, hebben aandelen en willen die graag kunnen verkopen. Onvrede over het feit dat dat slechts beperkt kan, leidde vorig jaar onder meer tot het vertrek van Evan Weaver, de senior technical engineer bij Twitter, zo bericht CNN.

Dat Twitter-werknemers hun aandelen graag nu al willen doorverkopen, hoeft niet te verbazen. Bij de laatste financieringsronde werd de waarde van Twitter bepaald op 8 miljard dollar. Niet slecht / bizar veel (doorstrepen wat niet van toepassing is) voor een bedrijf dat vorig jaar net geen 140 miljoen dollar aan advertentieomzet genereerde.

door Maarten Reijnders, 15-02-2012 3583 views
The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 1 Bright Bunch lid en 110 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl