Twitter veroorzaakt problemen Olympische tv-uitzendingen

tags:
Userpica

Het IOC vraagt bezoekers aan de Olympische Spelen zo min mogelijk te twitteren omdat het netwerk anders overbelast raakt.

Op zaterdag stonden de televisiecommentatoren tijdens de wielrenwegwedstrijd voor mannen min of meer met een mond vol tanden. Ze konden niets zeggen over de afstand tussen de kopgroep en het peleton. De gps-informatie kwam niet goed binnen. Het mobiele netwerk dat de gps-data van de fietsers doorseint naar de tv-studio's zou volgens het IOC overbelast zijn geraakt.

De honderdduizenden fans langs de kant van het parcours hadden massaal twitter-berichten verzonden die het begin van de netwerkstoring veroorzaakten. Fans werden vervolgens boos over de gebrekkige informatie die de commentatoren gaven en twitterden hun frustraties, dat zou het probleem alleen maar groter hebben gemaakt. Het IOC vroeg op zondag dan ook aan toeschouwers om alleen 'noodzakelijke' sms'jes en tweets te versturen.

Volgens een woordvoerder van het IOC zou één specifieke netwerkprovider te veel abonnees op zijn netwerk hebben. De officiële provider van de spelen BT zegt echter geen netwerkproblemen gezien te hebben. Het bedrijf zegt vier maal zoveel kabel te hebben aangelegd als tijdens de Spelen van 2008 in Peking.

door David Lemereis, 30-07-2012 1 reactie, 4092 views

Dr Banner, 3 jaren geleden
afbeelding van Dr Banner

De faal zit hem in het niet rekening houden met de mogelijkheid van discontinue verbinding in de software aan de ontvangerkant. Drukte op het netwerk is aanleiding, niet oorzaak.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 4 Bright Bunch leden en 134 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl