Uitlegparty: Top 5 gratis films downloaden

Userpica

Voor de nieuwste afleveringen van ER, House of Prison Break, kun je goed online terecht, en dat geldt ook voor de nieuwste films.


5. Joox.net
Bookmarksite Joox was lange tijd het walhalla voor iedereen die online gratis films wilde kijken. Je hoefde maar een titel uit de enorme collectie aan te klikken en de film begon te spelen. Makkelijker kan het niet. Maar toen Stage6, de site waar de films van Joox naar werden geupload, kopje onder ging, bleef er van Joox niet veel meer over. De videosite geeft zich echter niet zomaar gewonnen. De uploaders hebben inmiddels nieuwe sites gevonden waar ze hun films kunnen stallen, waardoor Joox nu hard werkt aan een comeback. Was vroeger nog wel eens de klacht dat de site te weinig recente films aanbood, nu vind je er bijna alleen maar kaskrakers van de afgelopen drie jaar. Je moet er alleen wel snel bij zijn, de meeste video’s zijn binnen een paar uur weer verdwenen.

 

 

 

4. Watch-movies
De site Watch-movies.net verzamelt alle video’s die online zijn geplaatst. Je vindt er de nieuwste films: Gomorra, Quantum of Solace, The Way of War. Onder iedere film staan een aantal links naar de video. Door te stemmen laten andere gebruikers van de site je weten of een bron goed of slecht is. De site werkt gemakkelijk, maar oogt helaas wat rommelig. Daarnaast is de kwaliteit van de films niet altijd even goed en worden de video’s soms in delen geknipt.

 

 

 

3. Hulu
De Amerikaanse tv-zenders NBC en Fox hebben samen de site Hulu gelanceerd, waar gratis films en veel tv-series te zien zijn. Vaak ook nog in hoge resolutie. In de collectie zitten een paar grote namen: Requiem for a dream, Flatliners, Lost in Translation. Maar ook populaire series als ER, The Office en House. Helaas is de site alleen bedoeld voor Amerikaanse kijkers en kunnen wij de video’s niet zien. Maar, met het gratis programma Hotspot Shield van Anchor Free kun je daar wat aan doen.  Door het programma te installeren krijgt je een Amerikaans IP-adres (via VPN) en word je als Amerikaanse surfer beschouwd. Na de installatie alleen even op de groene knop klikken en je kunt aan de slag.  Het programma is beschikbaar voor Windows en Mac.

 

 

 

2. Bittorrent
Hoe Bittorrent werkt hebben we al eens eerder uitgelegd. En eigenlijk is daar niets aan veranderd. Een erg goede bron voor films en tv-series is Mininova, waar je in verschillende categorieën de nieuwste video’s kunt vinden. Een van de meest populaire aanbieders is Axxo. Tik je zijn naam in in het zoekvenster dan krijg je direct een lijst te zien van goede dvd-rips.

 

 

 

1. Nieuwsgroepen
Bittorrent werkt gemakkelijk en snel, maar de snelste manier om de nieuwste films binnen te halen is via nieuwsgroepen. Bij het downloaden via Bittorrent ben je afhankelijk van de uploadsnelheid van anderen, maar bij nieuwsgroepen heb je daar geen last van. Je bent alleen afhankelijk van de snelheid van de nieuwsserver.  En dat maakt deze downloadmethode razendsnel. Dankzij de populariteit van nieuwsgroepen in Nederland is het aanbod actueel, de kwaliteit hoog (ook HD) en zijn de films direct te downloaden met Nederlandse ondertiteling. Het werken met nieuwsgroepen lijkt misschien moeilijk, maar als je even de instructies leest op Binaries4all heb je het zo onder de knie.

 

 


Bezoeker, 7 jaren geleden
afbeelding van Bezoeker

Stap 1: Installeer Miro

http://getmiro.com

Stap 2: Vind rss-torrent-feed voor jouw favoriete tv-show

http://tvrss.net/shows/

Stap 3: Kopieer het adres van de rss-feed

Rechtermuis-klik op 'rss-feed-link'.. kopieren

Stap 4: Open miro en ga naar add channel

Inhoud van klemboord staat er al, dus je kan gewoon op OK klikken.

Daarna zal Miro automatisch nieuwe aflevering downloaden in HD kwaliteit. Bekeken afleveringen worden binnen 3 dagen automatisch verwijderd. Als er 3 onbekeken afleveringen zijn stop het met downloaden van nieuwe aflevering tot je weer bij bent.

Andor, 7 jaren geleden
afbeelding van Andor

Hoi "Bezoeker",

Leuk programma, Miro! Ik kende het nog niet...

Ik heb er wel meteen een probleempje mee: Stel ik wil Heroes downloaden en kijken, beginnend bij seizoen 1, episode 1 (dus de hele serie vanaf het begin). Als ik de rss feed copy en paste, dan begint Miro te downloaden bij de laatste aflevering (seizoen 3, episode 10). Enig idee hoe ik Miro kan laten beginnen bij seizoen 1 episode 1, zodat ik de hele serie chronologisch kan bekijken?

Peter Keizer, 7 jaren geleden
afbeelding van Peter Keizer
Kijk, meer tips zijn natuurlijk altijd welkom.
Roy, 7 jaren geleden
jeroen020, 7 jaren geleden
afbeelding van jeroen020

Hee Bright, kunnen jullie binnenkort ook een Uitlegparty houden over hoe ik zo makkelijk mogelijk jullie magazine uit de kiosk kan jatten?

Mich, 7 jaren geleden
afbeelding van Mich

Of beter nog: waar ik het gehele magazine-archief in PDF-vorm kan downloaden?

Thijs, 7 jaren geleden
afbeelding van Thijs

@jeroen020!!
Ben je echt zo triest dat je een magazine van Bright wilt jatten!?!?
Dus een deel van hun inkomsten...

jeroen020, 7 jaren geleden
afbeelding van jeroen020

@Thijs - ik was kennelijk niet duidelijk genoeg, zal ik er de volgende keer [ironie]tags[/ironie] omheen zetten?

Mijn punt is dat ik het opmerkelijk vindt dat Bright (waarvoor zowel voor de site als voor het blad geldt dat het uitgegeven wordt met winstoogmerk) een officieel artikel plaatst op de site waarin wordt uitgelegd hoe de content van andere rechthebbenden met vergelijkbare winstmotieven via internet gestolen kan worden. Sterker nog: Bright verdient geldt aan deze instructies, kijk maar naar de talrijke banners eromheen.

Moreel niet heel anders dus dan het stelen van het blad uit de winkel, of het hacken van de server zodat er geen reclame meer getoond wordt. Je ontneemt daarmee Bright de mogelijkheid om geldt te verdienen aan jouw consumptie, net zoals de auteur van dit artikel probeert te vergemakkelijken voor films.

Ik ben niet per definitie tegen downloads en denk dat het in specifieke situaties een goed middel kan zijn om te tonen aan media bedrijven dat hun legale aanbod minstens zo toegankelijk zou moeten zijn als de grijze/illegale kant, maar leg dan op z'n minst uit wat je standpunt in deze is, of zet het dan op een forum op persoonlijke titel of in een non-profit context. En als je er per se een commercieel, journalistiek (?) item van wilt maken op Bright besteedt dan op z'n minst over de keerzijde en juridische status van wat er uitgelegd wordt.

PS: er staat onder dit invoerveld 'regels en paragrafen worden automatisch gesplitst'. Maar bij mij lijkt dat niet gebeuren?

Paracid, 7 jaren geleden
afbeelding van Paracid

@ Thijs. Dus films jatten is geen probleem maar tussen door vragen naar de PDF's van Bright Magazine is voor jou een bezwaar. Nou voor allemaal: Hier zijn de PDF's van Bright Magazine.

Tm, 7 jaren geleden
afbeelding van Tm

Joox is heel wat minder geworden sinds dat Stage6 weg is. Veel beter is tegenwoordig Ninjavideo.net ! Je moet wel de hele tijd de ninjavideo-helper (java applicatie) aan hebben, maar het aanbod en de kwaliteit is een heel stuk beter!!

Bezoeker, 7 jaren geleden
afbeelding van Bezoeker

@jeroen je hebt wel gelijk eigenlijk soort van.. een beetje.

@thijs hahahaha

@paracid damn.. weer gelukt

Rickmans, 7 jaren geleden
afbeelding van Rickmans

Dit artikel (kuch) is echt te triest voor woorden. Op geenstijl.nl zou ik zo'n bericht vol verwijzingen naar illegale troep nog wel verwachten, maar op bright? Jammer hoor.

Nu, 7 jaren geleden
afbeelding van Nu

Heb voor de zekerheid deze pagina maar even afgedrukt. Leek mij handig voor later gebruik.

Peter Keizer, 7 jaren geleden
afbeelding van Peter Keizer
Misschien interessant, een college over het downloaden van muziek, film, etc: mms://wmvideo.service.rug.nl/rechten/dijkstra.wmv
Jurrie Hobers , 6 jaren geleden
afbeelding van Jurrie Hobers

@Peter: net het stuk even bekeken waar je naar verwijst. En wellicht kun je aangeven waarom je dit in de context van de overige reacties aanhaalt?

Immers, deze persoon stelt in het kort 'uploaden van auteursrechtelijk beschermd materiaal is strafbaar, downloaden waarschijnlijk (!) niet...'

Er is namelijk nog geen echte wetgeving, en in het betoog stelt deze man ook dat de juristen er nog niet uit zijn (het meerendeel denkt dat downloaden van auteursrechtelijk materiaal zou mogen, een minderheid niet - maar rechtspraak is meestal geen democratisch systeem)

Dus zo zeker is het niet dat dit allemaal juridisch gezien zo mogen.

Verder gaat het stuk inhoudelijk uitsluitend over de wetgeving rond muziek (en niet film)
Staat buiten kijf dat moreel gezien downloaden van beschermd materiaal zonder ervoor te betalen natuurlijk niet kan.

Ik vind het ook een bijzondere constatering eigenlijk dat Bright hier op deze manier mee omspringt. (om niet te zeggen promoot)

supernaturel, 7 jaren geleden
afbeelding van supernaturel

@ Paracid : hahaha goeie reactie :D

animo, 6 jaren geleden
afbeelding van animo

Het is niet gek dat mensen films downloaden.
Op televisie word je overgoten aan commerciële troep en als je een film wilt kopen in de winkel ben je een fortuin kwijt aan een film die je maar 1 keer kijkt. Het grote voordeel van downloaden is dat je een enorm aanbod on-demand hebt, wat geen enkel ander medium heeft. Naast veel films worden er ook veel series gedownload.
Zoals in het artikel beschreven wordt kun je in Amerika nadat een uitzending op TV is geweest deze gratis kijken via internet, dus niet in Europa. Als je het wel in Europa wilt kijken zonder problemen en zonder stomme reclames (het is werkelijk misselijkmakend tegenwoordig) of omdat je gewoon HD-kwaliteit zoekt is het ook de beste optie. Het is niet zo dat mensen die downloaden niets willen betalen, aangezien nogal veel mensen die met usenet downloaden gewoon betalen voor hun abonnement (+/- 8euro). Voor het zelfde geld heb je bij je digitale tv kanaal (film1) een aanbod aan films, maar dit is veel beperkter dan downloaden.
LANG LEVE het DOWNLOADEN

pokerjoker, 6 jaren geleden
afbeelding van pokerjoker

dit is een pokerjoker!

DJuice, 6 jaren geleden
afbeelding van DJuice

bij mvix kun je gratis downloaden

Dim, 6 jaren geleden
afbeelding van Dim

Kan deze page een update krijgen? Joox is aan het "upgraden", watch movies bestaat niet meer, hotspot shield verziekt mijn XP, bittorrent is ok - toegeven, nieuwsgroepen blijven vaag ondanks instructies.... (zoekresultaten zijn niet kant en klare '1 klik en klaar'downloads)

roel@ted, 6 jaren geleden
afbeelding van roel@ted

Check mijn tooltje "ted", makkelijk afleveringen van tv series downloaden via bittorrent: http://www.ted.nu/

simaan, 6 jaren geleden
afbeelding van simaan

Heb bittorent geinstalleerd, maar heb geen idee hoe ik nu met nero kan branden!!

En kan ze niet eens bekijken regelrecht van m'n pc. Niet met mediaplayer en niet met nero showtime, kan iemand mij hiermee helpen?

1852, 6 jaren geleden
afbeelding van 1852

Nou weet ik nog niet hoe ik het makkelijkste Bright kan stelen.
(nee films en muziek steel ik niet, ook niet via internet)

Films in de winkel duur? Ja enkel de films die net uit zijn maar de rest kost niet meer dan 7 euro.

En in de videotheek huren kan ook nog steeds, voor 4 euro heb je de nieuwste films.

maljhm, 5 jaren geleden
afbeelding van maljhm

VWak3o nznpptbjycpl, [url=http://ufmupnxcdvri.com/]ufmupnxcdvri[/url], [link=http://ldtjmjqzcjqw.com/]ldtjmjqzcjqw[/link], http://uzecrfumngqx.com/

maljhm, 5 jaren geleden
afbeelding van maljhm

VWak3o nznpptbjycpl, [url=http://ufmupnxcdvri.com/]ufmupnxcdvri[/url], [link=http://ldtjmjqzcjqw.com/]ldtjmjqzcjqw[/link], http://uzecrfumngqx.com/

maljhm, 5 jaren geleden
afbeelding van maljhm

VWak3o nznpptbjycpl, [url=http://ufmupnxcdvri.com/]ufmupnxcdvri[/url], [link=http://ldtjmjqzcjqw.com/]ldtjmjqzcjqw[/link], http://uzecrfumngqx.com/

leroy, 6 jaren geleden
afbeelding van leroy

Hulu werkt al niet meer, die detecteert de proxy (de app hotspot shield), bah.

samira, 5 jaren geleden
afbeelding van samira

muziek en film

Jamilla, 4 jaren geleden
afbeelding van Jamilla

Deze lijst is inderdaad outdated.....

Beetje jammer, maar gelukkig voor jullie, weet ik twee site's waar je écht gratis films kan kijken!

- http://www.kijkeenfilmonline.nl
- http://www.movieshocker.com

Have fun!

Bezoeker, 4 jaren geleden
afbeelding van Bezoeker

jaaa ze hebben new kids turbo bij movieshocker.com betere kwaliteit vind je nergens!!!!!!! HD!!!!

MeMyself&I, 4 jaren geleden
afbeelding van MeMyself&I

hoe moet je bij movieshocker films kijken dan? ik snap het niet?

denise, 4 jaren geleden
Bezoeker, 4 jaren geleden
afbeelding van Bezoeker

bedankt, eindelijk een site waar je écht films kijken kijken. geen reclame, geen kosten. lekker makkelijk!

Bit, 4 jaren geleden
afbeelding van Bit

movieshocker.com is echt een goede site. Er worden regelmatig nieuwe films toegevoegd, kapotte links worden ook snel gemaakt. Ik heb een poosje terug een film aangevraagd en binnen 45 minuten kon ik hem kijken via de website. Klasse jongens, vol houden zo!

Bezoeker, 4 jaren geleden
afbeelding van Bezoeker

Ik download de nieuwste films altijd via http://filmtorrentnet.nl, omdat ik na het struinen op bioscooppagina's geen inspiratie meer had qua nieuwe filmtitels. Op eerdergenoemde site krijg je een overzicht van de nieuwste filmtorrents met plot, cast, IMDb-rating, IMDb-link, piratebay-link, isohunt-link, ondertiteling-link, trailer-link en een sample van de film. Wel zo makkelijk en duidelijke dus ;).

Alle films zijn overigens van perfecte kwaliteit, nog nooit een cam gehad of zo...

Suc6 met downloaden ;)

HermenDoor, 3 jaren geleden
afbeelding van HermenDoor

Het downloaden is inderdaad gewoon illegaal. Zelf werk ik mee aan de site http://www.filmskijken.tv waarbij een overzicht wordt gemaakt van huurfilms op het internet. Zelf is dit de prettigste manier, je betaalt weliswaar 5 euro voor de huur maar je hebt geen pop-unders, spam, virussen en andere rommel op je pc. Verder help je de economie ook gewoon mee.

designloos, 2 jaren geleden
afbeelding van designloos

Helemaal met HermenDoor eens. Altijd jammer om te zien hoeveel mensen er downloaden. Rr zijn genoeg video on demand aanbieders waar je makkelijk en snel een video kan huren. Op Http://www.filmonlinekijken.nl kan je dit ook en ze bieden nog meer vod aanbieders aan. Een stuk netter dan downloaden!

jokolo, 1 jaar geleden
afbeelding van jokolo

Op deze site kun je gratis films kijken met Nederlandse ondertiteling!


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 3 Bright Bunch leden en 14 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl