Uitpakparty: KlikAanKlikUit

Userpica

Met KlikAanKlikUit van HomeWizard kun je je huis automatiseren. Zo kun je met je tablet de lampen aan en uit doen en je energieverbruik bijhouden.

[camera Godfried de Vries]


iOS BRIGHT.app gebruiker, 3 jaren geleden
afbeelding van iOS BRIGHT.app gebruiker

Kei gaaf! Dit is gewoon toekomst!
Al die mega dure automatiseringen wat nu nog is word allemaal verkleint en gebruiksvriendelijk gemaakt.
Hier hoef je iig geen elektricien voor te bellen!
Bedankt voorzet filmpje

MrM, 3 jaren geleden
afbeelding van MrM

Wauw, je hebt echt zo goed als geen enkel woord goed weten te schrijven. Chapeau.

isneaker, 3 jaren geleden
afbeelding van isneaker

Goed om te zien wat de toekomst ons verder gaat bieden. Maar de hardware die je er nu voor nodig hebt is te groot en te duur.

En echt energie besparend komt het nu niet over, want al die kleine apparaten met lampjes en wifi verbindingen vreten ook stroom.

Droid, 3 jaren geleden
afbeelding van Droid

Had men creditcard al vast. Helaas enkel voor appel. Heb men kaart dan maar terug weg gedaan. #fail

Peter72, 3 jaren geleden
afbeelding van Peter72

Ja, ziek wordt je van dat I-gedoe, er is zoveel normaal compatible apparatuur. Waarom moet apple er weer bij betrokken worden.

Atheistus, 3 jaren geleden
afbeelding van Atheistus

Als het i-spul is, is David altijd ineens kritiekloos. Een beetje jammer.

Dat een Nederlandse firma de software alleen in het Engels uitbrengt is tamelijk stompzinnig, maar om software voor slechts 16% van de markt te maken is hilarisch. Door niet eerst voor Android te kiezen, laten ze gewoon 53% liggen.

Ik heb trouwens nog nooit de behoefte gevoeld om buiten mijn huis een lamp aan of uit te doen, maar dat zal mijn gebrek wel zijn. En om zoveel geld uit te geven om je energieverbruik te zien, moet je wel echt gestoord zijn.

iOS BRIGHT.app gebruiker, 3 jaren geleden
afbeelding van iOS BRIGHT.app gebruiker

Erg mooi spul! Ik heb al een klik aan/ klik uit systeem, dus het is mooi dat ik dan alleen zo'n basisstation hoef te kopen.

bert, 3 jaren geleden
afbeelding van bert

Mogen wij je nu gek maken David? Hier zie je hoe iemand zijn home-automation open zet voor iedere willekeurige bezoeker van zijn site:
www.drivemeinsane.com

Raoul Teeuwen, 3 jaren geleden
afbeelding van Raoul Teeuwen

Lachen, die site. Zat zojuist even te kijken, schakelde zijn kerstboom aan en uit en zette wat op zijn lichtkrant. Om 3:15 's nachts. Komt die man binnenlopen en begint een vriendelijk gesprek (mijn 1ste test-bericht was 'nice demo', waarop hij thanx reageerde)...

Sellis, 3 jaren geleden
afbeelding van Sellis

Gaaf, ik heb al wat van die klik-aan-klik-uit dingen. Ga nu maar eens bedenken of ik dat niet ga uitbreiden ;-)

Jasper, 3 jaren geleden
afbeelding van Jasper

Geweldig, hier zat ik al een tijdje op te wachten! Eerst gezocht naar inbouwsystemen maar dan zit je al snel aan de paar duizend euro om je hele huis ermee in te richten. En klik-aan-klik-uit heeft ook gewoon inbouwontvangers zie ik.

Peter72, 3 jaren geleden
afbeelding van Peter72

Tjah, beginnen we weer, ik geniet al jaren van het gemak van klik aan klik uit met een woord fantastisch en veelzijdig. Waarom moet dat nu weer gekoppeld worden aan Apple !!!!

spy, 3 jaren geleden
afbeelding van spy

hoe zit het met je privacy? Hiervoor heb je niet eens een slimme meter nodig maar maakt je je oude domme meter slim. http://www.wijvertrouwenslimmemetersniet.nl

iOS BRIGHT.app gebruiker, 3 jaren geleden
afbeelding van iOS BRIGHT.app gebruiker

Mooi spul! Praktisch, handzaam en werkend zo te zien. Wat ik alleen nog mis is een mooie 'webcam', waadoor je op afstand zo nu en dan eens in je huis(omgeving) kan kijken. Die dingen bestaan natuurlijk ook al langer, maar lijkt me juist handig om dat dan weer hier in te integreren.

Wolter, 3 jaren geleden
afbeelding van Wolter

Ja heel erg mooi allemaal wanneer komt de android app? (waarom weer voor i-dinges?)

klikkerdeklik, 3 jaren geleden
afbeelding van klikkerdeklik

21,6 graden in je vriezer? Lekker warm :-)

Raoul Teeuwen, 3 jaren geleden
afbeelding van Raoul Teeuwen

:-). ja, dat vroeg ik me ook al af.

Bezoeker, 3 jaren geleden
afbeelding van Bezoeker

Marmitek bied ook al jaren dit soort domotica oplossingen. Volgens mij ook met aansturing op afstand via web. Het zou een slimme zet zijn van HomeWizard als ze platform onafhankelijk zouden worden. Vergroot de afzetmarkt. Maar dat zal, neem ik aan, slechts een kwestie van tijd zijn.

Gijzzz, 3 jaren geleden
afbeelding van Gijzzz

Ik wil naast klik aan klik uit voor verlichting
Ook de verwarming kunnen bedienen
Lijkt mij een belangrijk punt voor een domotica systeem
En een draadloze thermostaat werkt volgens mij ook gewoon met radiosignalen dus hoop dat dit ook eerdaags kan met dit systeem.

iOS BRIGHT.app gebruiker, 3 jaren geleden
afbeelding van iOS BRIGHT.app gebruiker

De innovatieve dingen komen toch weer altijd op de Apple markt, bravo

iOS BRIGHT.app gebruiker, 3 jaren geleden
afbeelding van iOS BRIGHT.app gebruiker

Snap die reacties niet dat het voor Apple is. Alle onderzoeken geven aan dat Apple gebruikers meer centen uitgeven aan apps, gadgets en randapparatuur. De fabrikant bekijkt dit uiteraard puur vanuit commercieel oogpunt...

mgjaltema, 3 jaren geleden
afbeelding van mgjaltema

Ik heb onlangs al mijn Marmitek dingetjes maar weer eens in gebruik genomen met mijn iMac. Maar dat haalt het niet bij de gebruiksvriendelijkheid van dit (als ik het zo zie). Bovendien moest ik eerst third party software aanschaffen ($69,-) om het met Mac te kunnen gebruiken en ook nog een iPhone app (€ 9). Daarnaast moet ik ook nog eens mijn iMac continu aan hebben omdat het programma voor de PC interface op de achtergrond moet draaien. Marmitek = not made for Mac.

En inderdaad zijn losse schakel of dimmermodules van Marmitek duurder dan die losse setjes.

Dus bedankt voor deze review! Dit gaat er bij mij zeker nog komen!

iPhone BRIGHT.app gebruiker, 3 jaren geleden
afbeelding van iPhone BRIGHT.app gebruiker

Ik heb de Homewizard nu sinds een week in huis, en ben er over het algemeen zeer tevreden over. Ik heb in totaal ca. 20 lampen en apparaten via klik-aan-klik-uit-modules geschakeld (zowel losse modules als inbouw), en gebruik ook draadloze schakelaars en bewegingsmelders. Alles werkt mooi samen: als je een lamp met een afstandsbediening schakelt zie je de status ook veranderen in de app. Interessant om je gezin in de gaten te houden als je weg bent ;-)
De app knalde er in het begin nog wel eens uit bij het weergeven van grafieken, maar met de update van zowel de app als de firmware deze week lijkt dit opgelost. De ontwikkelaars zijn trouwens ook erg benaderbaar, via email en via de Facebook-pagina.
Volgens mij staan er nog veel verbeteringen gepland, en ook zaken als draadloze thermostaten worden onderzocht. Het wordt dus actief doorontwikkeld!

Cyril, 3 jaren geleden
afbeelding van Cyril

Leuk filmpje en helder uitgelegd. Het automatiseren van je huis mbv dimmers, kamerthermostaat, energiemeter, zonwering en alarm kan al ruim 20 jaar, al is dat pas de laatste 10 jaar redelijk betaalbaar.
Het grote nadeel was/is dat deze systemen zich enkel richten op 1 fabrikant (bv Marmitek, Siemens, X10, Homecontrol/Homeseer, Gira, KNX).
Apps voor Windows Mobile, iPhone en Android zijn echter al volop te vinden hiervoor.

Juist het mooie van het getoonde product is dat het met verschillende merken werkt en dus 'open' is.

Neem voor een volledig geautomatiseerd Nederlands huis eens een kijkje op:

http://www.bwired.nl/

topnieuwtjes.nl, 3 jaren geleden
afbeelding van topnieuwtjes.nl

Hier is altijd het laatste nieuws.

Altijd de Nieuwste Muziek!
http://www.topnieuwtjes.nl/

iOS BRIGHT.app gebruiker, 3 jaren geleden
afbeelding van iOS BRIGHT.app gebruiker

Super vet dit!

Ps: wat moet die spam weer van topnieuwtjes op bright!?

Piet, 3 jaren geleden
afbeelding van Piet

Bouw voor een fractie van die 239 euro zelf een dergelijke kastje.
http://www.nodo-domotica.nl/

Werk er zelf al een tijdje mee, draait als een trein. Ook voor Android.

Mie Ketelkamp, 3 jaren geleden
afbeelding van Mie Ketelkamp

Ik ben gek op dit soort noviteiten maar als ik mijn aanvankelijke enthousiasme laat wegebben komt al snel de rekensom naar voren.
Het kost je nogal wat en ik denk zelf dat dit meer een techtoy is dan dat je jouw geld gaat terugverdienen.

In mijn huis heb ik allemaal spaarlampen. Stel dat ik er een keer een paar aan heb laten staan en ik ben een dag of zelfs een week weg dan
kost dat nog zo ongelooflijk weinig t.o.v. zo'n hele KAKU-set.

Zodra deze techniek omarmt gaat worden door de lampenproducenten en ze dit inbouwen en er een mooie prijs aanhangen dan zijn we m.i. een echte stap verder.

iOS BRIGHT.app gebruiker, 3 jaren geleden
afbeelding van iOS BRIGHT.app gebruiker

De reden dat het eerst voor apple wordt uitgebracht is dat androidgebruikers niet bereid zijn om ergens voor te betalen..

C uit A'dam, 3 jaren geleden
afbeelding van C uit A'dam

Nee de reden dat dit voor Apple uitgebracht wordt, is dat je bij klikaanklikuit een zelfde soort kastje kan kopen voor 79 euro die ALLEEN op een windows pc werkt!! Al eeuwen! Fijn dat een ander bedrijf aan Apple gebruikers denkt. Eindelijk.

iOS BRIGHT.app gebruiker, 3 jaren geleden
afbeelding van iOS BRIGHT.app gebruiker

Ziet er goed uit. Ik gebruik zelf al jaren de T10 controller, welke hetzelfde kan als hier getoond wordt. Deze heeft zelfs een ingebouwde webserver waardoor deze de schakelaars en dimmers vanuit elke browser kan bedienen. Biedt ook vele timers om apparaten op geplande tijden te schakelen en ondersteunt vele soorten draadloze schakelaars. Inmiddels is er ook een opvolger welke ook signalen van sensoren (wind, regen, zon, bewegingsdetectie, etc.) kan oppikken en dan bepaalde apparaten gaat inschakelen.

Kijk maar eens op http://www.ezcontrol.de/content/view/36/28/ Helaas alleen in het duits. Ik werk zelf aan een iOS app die hier een hele gelikte grafische schil overheen legt.

I at wesaidso.com

Johannes, 3 jaren geleden
afbeelding van Johannes

@Android- en taalhuilerts:
Het klopt dus wat dit bedrijf doet. Marketing technisch slim!
Apple kopers zijn doorgaans meer te porren voor luxueuze technische snufjes dan Android kopers. Dus percentueel een veel betere kans om het te verkopen dan op de conservatieve en zuinige Android markt. (Geloof me, het percentage i-Ding gebruikers ligt bij rijkere mensen veeel hoger tov Android gebruikers).
Wat taal betreft: Omdat de markt dus (nog) relatief dun bezaaid is moet je je geografische afzetgebied zo groot mogelijk maken. Alleen in het Nederlands uitbrengen, dat zou pas stom zijn!

Johannes, 3 jaren geleden
afbeelding van Johannes

vind het een top product overigens. en trouwens niet duur.

RickDeRaaf, 3 jaren geleden
afbeelding van RickDeRaaf

Heb het systeem nu een week in gebruik en het werkt formidabel!

Het zou toch ook nog mooi zijn als er in de Appstore een HomeWizard App komt om vanaf je Mac te kunnen bedienen.

Mchello, 3 jaren geleden
afbeelding van Mchello

Jammer dat HomeWizard geen eigen afstandbediening heeft, zodat je die kan koppelen aan je Logitech Harmoney.

Thijs, 3 jaren geleden
afbeelding van Thijs

Is Homeseer niet hetzelfde concept, maar veel uitgebreider??

http://homeseer.com/

Regelmaat, 3 jaren geleden
afbeelding van Regelmaat

Waar blijft die WEKELIJKE Uitpakparty met David???
Ik kom zo mijn vrijdagmiddag niet doooorrrr!!!!

Mark Vletter, 3 jaren geleden
afbeelding van Mark Vletter

Ik ben enorm fan van dit soort automatisering. Ik gebruik zelf een logitech harmony gekoppeld aan een JB Media Light Manager Mini. Vooral licht profielen zijn een verademing. Met 1 druk op de knop je film, lees of dag instellingen selecteren werkt super.

De apparaten die je op dit moment veel op de markt zag waren voor de nerds en techneuten. Ezcontrol en zeker de nodo-domotica vormen daarbij geen uitzondering. Ik vind het geweldig dat er nu een gebruikersvriendelijk product op de markt komt. Ik vind het daarbij wel jammer dat er maar 1 standaard wordt ondersteund en dat een website voor bediening niet de standaard is. Een website kun je openen vanaf iedere smartphone/pc/tablet. Dan kun je met een mooie API als nog een prachtige APP maken, maar dat kun je dan zelfs aan derden laten.

Als HomeWizard de markt echt wil veroveren dan denk ik dat de ondersteuningen van meerdere protocollen en het aanbieden van een open API hun een stuk verder zal helpen. Als dit de bedrijfsstrategie wordt en er komt IR ondersteuning bij dan winnen ze naar mijn mening een groot deel van de reeds bestaande gebruikers, inclusief deze nerd voor zich.

Marthe, 3 jaren geleden
afbeelding van Marthe

Ik ben nieuw op dit gebied, maar het valt me op dat er overal batterijen in moeten.
Is er ook zoiets zonder batterijen?

Die dingen lopen sneller leeg dan verwacht, gaan soms lekken en zijn altijd leeg wanneer jij het niet wilt.

Marthe, 3 jaren geleden
afbeelding van Marthe

Ik ben nieuw op dit gebied, maar het valt me op dat er overal batterijen in moeten.
Is er ook zoiets zonder batterijen?

Die dingen lopen sneller leeg dan verwacht, gaan soms lekken en zijn altijd leeg wanneer jij het niet wilt.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 1 Bright Bunch lid en 60 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl