Uitpakparty: Netgear wifi range extender

Userpica

Op sommige plekken in huis heb je geen wifi-bereik vanaf je router. Met de Netgear wifi extender maak je je netwerk op een makkelijke manier groter.

[camera Miriam van 't Veer]


Patrick B, 3 jaren geleden
afbeelding van Patrick B

@David
De WN2000RPTv1 (voorloper) heeft regelmatig last van het wegvallen van het (ontvangen) signaal. In hoeverre is deze repeater wel stabiel bij "langdurig" gebruik? Heb je daar ervaringen mee?

Baphi, 3 jaren geleden
afbeelding van Baphi

Ik zeg: koop een apple airport express, doet hetzelfde en dan kun je ook nog audio naar je versterker streamen via airplay....

bladibla, 3 jaren geleden
afbeelding van bladibla

Ik denk ook dat een Airport Express beter werkt. Dan heb je ook nog eens dezelfde netwerknaam en switch je moeiteloos als je met open laptop tussen naar zolder of kelder rent.

Enne... hadden jullie geen lampje?

remcob, 3 jaren geleden
afbeelding van remcob

Ik heb thuis twee airport extremes staan. Overal goed bereik op g en n snelheid.

Een express zou er idd nog bij kunnen voor airplay maar mijn hifi set hangt al via wifi in het netwerk en kan dus alle content streamen. Airplay zou nog aardig zijn kijk wel.

Fmokveld, 3 jaren geleden
afbeelding van Fmokveld

Toen ik je video zag moest ik aan mijn ervaring met hetzelfde modem van xs4all denken. Toen ik dit modem net had merkte ik dat deze veel minder bereik had dan mijn oude. Heb toen xs4all gebeld voor advies en kreeg een advies dat ik verder nooit ergens heb gelezen. Ik moest eens met andere kanalen experimenteren. Hoewel ik sceptisch was gaf het veranderen van het kanaal een enorme verbetering in bereik. Ik kom nu zelfs achterin de tuin( meer dan 50 meter uit het huis!) draadloos internetten. Wel goedkoper dan een repeater en het proberen waard.

Norendal73, 3 jaren geleden
afbeelding van Norendal73

Heb ook aan een range extender gedacht, maar achteraf bleek ik die niet nodig te hebben (of ik voorzie de hele buurt van gratis internet, ook een idee). Mijn Netgear router staat gewoon beneden in de meterkast en zelfs op zolder heb ik nog perfect bereik (en dus rondom het huis ook gewoon uitstekend). Mocht ik ooit groter gaan wonen is het zeker een must, maar dat is van later zorg en dan ook een luxe probleem. Kortom, ik heb hier zeer goede ervaringen met Netgear (Tussentijds een keer Belkin geprobeerd, moesten we maar niet meer doen)

spookrijder, 3 jaren geleden
afbeelding van spookrijder

Een Linksys WRT54G met DD-WRT doet het bij mij prima. En DD-WRT geeft je vrijheid om zelf echt in te stellen wat je wilt. Een extender vermindert de snelheid omdat hij alles herhaald en daar zit je soms niet op te wachten. Ik heb de boel als bridge ingesteld en kan daarop de printers zetten: een WRT54G heeft 5 UTP poorten, niet 1.

Rob V., 3 jaren geleden
afbeelding van Rob V.

Deze extender maakt een apart ssid aan, wat me niet handig lijkt als je je verplaatst in huis. Verbinding zal dan zeer waarschijnlijk even verbroken worden. Dit maakt uiteraard niet uit als je aan het brossen bent, maar kan in andere gevallen (skype om maar iets te noemen) lastig zijn. I heb sinds een aantal weken, naast mijn linksys E4200 een Linksys RE1000 range extender die vooralsnog prima werkt en gewoon met dezelfde ssid.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 3 Bright Bunch leden en 152 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl