Vang je vakantie in een sieraad

tags:
Userpica

Maak je eigen souvenir en draag de herinnering voortaan dicht bij je.

Souvenirs horen bij een vakantie. Koelkastmagneten, I love New York T-shirts en andere massaal geproduceerde toeristenparafernalia zijn alleen lang niet altijd even origineel. Met Meshu maak je je eigen souvenir.

Meshu werd opgericht door twee oud-collega's met een achtergrond in onder andere wiskunde, cartografie, datavisualisatie en sieraadontwerp. Ze bundelden hun krachten in een simpel concept. Op de site van Meshu kun je zelf aan de slag met een wereldkaart. Je typt een adres of stad in en op de plattegrond verschijnt een stip. Voer een volgend adres in en de twee punten worden met elkaar verbonden. Zo ga je door totdat al je bestemmingen verbonden zijn in een polygoon. Je kunt ook Foursquare gebruiken om een selectie te maken uit je check-ins.

Het systeem werkt op lokaal niveau, zeg alle plekjes die je bezocht in Parijs, of mondiaal, een wereldreis. Ben je tevreden over de vorm van de veelhoek, dan is het tijd het sieraad te selecteren waarin je je reislust tentoon wilt stellen. Je kunt kiezen uit een grote of kleine kettinghanger, oorbellen of manchetknopen. En hoeveel punten je ook hebt ingevuld, de prijs is altijd dezelfde, enkel afhankelijk van het materiaal waarin het gelasercut of 3D-print wordt. Je kunt kiezen uit acryl, hout, nylon of zilver.

Ook zo'n souvenir? Dan is het zaak een actieve vakantie te plannen: fietsvakanties werken beter als veelhoek dan een tiendaagse luiervakantie op het strand. Daarom oppert Meshu meer ideeën voor je sieraad, zoals de plekken waar je gewoond hebt, je lievelingsrestaurants of de landen die je ooit nog wilt bezoeken.

Hieronder afgebeeld de nationale parken in de VS.

US National Parks

door Dewi Pinatih, 05-06-2012 3554 views
The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 3 Bright Bunch leden en 136 bezoekers online.

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl