Verliezen op de Spelen door verslaving aan social media

tags:
Userpica

De Australische zwemster Emily Seebohm wijdt haar verlies aan de valse hoop die ze via sociale media kreeg.

De Olympische Spelen begonnen lekker voor zwemster Emily Seebohm. De Australische kwalificeerde zich met een olympisch record voor de finale 100 meter rugslag. De reacties op Twitter en Facebook waren verpletterend en de gouden medaille leek praktisch binnen. Toch mocht het niet zo zijn, Seebohm eindigde nipt als tweede.

Niets bijzonders in de sport, zou je zeggen. Ware het niet dat Seebohm haar obsessie met Twitter en Facebook als mogelijke oorzaak van haar verlies ziet. Dat vertelde de zwemster aan een Australische krant. Ze trok zich de constante stroom torenhoge verwachtingen teveel aan. Ze ging meer en meer geloven dat de buit al binnen was en raakte zo verstrikt in haar eigen hype.

Achteraf gezien had ze zich eerder af moeten zonderen van de sociale media, weet Seebohm nu. En ze is niet de enige die in de nadelen van de sociale media trapt. Zo werd Zwitserse voetballer Michel Morganella gisteren naar huis gestuurd wegens een racistische tweet.

Vorige week maakte Griekse hink-stap-springster Voula Papachristou praktisch dezelfde domme fout. Vandaag werd een Britse journalist zelfs van Twitter verwijderd door een olympisch-gerelateerde tweet. 

door Floris Poort, 31-07-2012 3 reacties, 5848 views

Johan Ensing, 3 jaren geleden
afbeelding van Johan Ensing

Die journalist had gelijk. Waarom bepaald een televisiezender in Amerika wanneer de Olympische spelen voor Amerika beginnen? Het email adres van de directeur was net een stapje te ver :-)

Asjemenou, 3 jaren geleden
afbeelding van Asjemenou

Omdat die televisiezender daar enorm veel geld voor betaalt en de Olympische spelen daardoor geen financieel debacel worden. Want de meeste winst komt uit de verkoop van televisierechten (NBC heeft ergens tussen de 2,6 en 3 miljard betaald)!

Lambert, 3 jaren geleden


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 2 Bright Bunch leden en 95 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl