Vracht door de gracht

tags:
Userpica

Een elektrisch vrachtschip van Mokum Maritiem vervangt vijf vrachtwagens in de grachtengordel. Het vervoert stil en schoner.

De Amsterdamse grachtengordel is om allerlei redenen beroemd, maar tegelijkertijd net zo berucht om de opstoppingen. Met de auto is er soms geen doorkomen aan. Voor een transportbedrijf is het centrum van Amsterdam een logistieke nachtmerrie. Mokum Mariteam heeft een filevrije oplossing op het water gevonden.

Het vrachtschip van Mokum Mariteam vervangt vijf tot zes vrachtwagens. Een grote klant is Amsterdam RAI. "Het is een innovatieve manier om gebruik te maken van een eeuwenoude, bestaande Nederlandse manier van transport", aldus MVO manager Marjolijn Krul van het beurs en congrescentrum Amsterdam RAI.

Vracht door de gracht neemt in populariteit toe. DHL vaart al jaren met een tot pakjesboot omgebouwde rondvaartboot door de Amsterdamse grachten. Het vrachtschip van Mokum Mariteam met de naam City Supplier kan met een kraan aan dek containers tillen en vaart bovendien als eerste elektrische vrachtboot stil en schoner. 


Simon90, 3 jaren geleden
afbeelding van Simon90

"De Amsterdamse grachtengordel is om allerlei redenen beroemd, maar tegelijkertijd net zo berucht om hun opstoppingen."

Grachtengordel is enkelvoud.

Ingeborg van Lieshout, 3 jaren geleden
afbeelding van Ingeborg van Lieshout

Ow dat wist ik niet ;-) Heb het gecorrigeerd.

phonque, 3 jaren geleden
afbeelding van phonque

Heb je een leuk en positief artikel geschreven en dan is de eerste reactie een lesje Nederlands... >:-((

Simon90, 3 jaren geleden
afbeelding van Simon90

Precies. Zou anders toch zonde zijn van het leuke artikeltje.

Atheistus, 3 jaren geleden
afbeelding van Atheistus

Duidelijk van iemand die nooit in de grachten komt. Door de rondvaartenterreur is het al lastig om een sloep veilig naar de juiste plek te loodsen, dus zo'n bakbeest is al helemaal onmogelijk. Een vrachtwagen is natuurlijk veel sneller.

En wat nou innovatief? De enige reden dat er grachten zijn, is dat het vervoer over het water destijds, het meest economisch verantwoord was. Dus van innovatie is geen sprake, van herhaling wel.

dimi, 3 jaren geleden
afbeelding van dimi

Je zet jezelf wel voor schut mijnheer A.
Rondvaartboten gaan voor, het is beroepsvaart. Net als deze vrachtboot. Jij vaart met je reddingssloep steeds in de weg. Het is mij duidelijk dat jij een van die Amsterdammers bent die niet kan varen. Met name rondvaartboten moet je ruimte geven omdat ze traag en moeilijk manoevreerbaar zijn in vergelijking met een polyester sloep van 600kg.

Verder weet je als je even googled dat de schrijfster een bekende Amsterdamse waterrat is die op meer blogs over dit onderwerp schrijft.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 3 Bright Bunch leden en 174 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl