VW Golf 7 Bluemotion verzet de doelpalen

tags:
Userpica

De Volkswagen Golf 7 komt eraan. De zuinigste diesel rijdt 1 op 31.

Volgende week onthult Volkswagen de Golf 7. Hoewel de absolute hegemonie van de Golf verdwenen is, is het nog steeds één van de best verkopende auto's in Nederland. De eerste zes maanden hoefde hij slechts zes andere auto's voor zich te laten, waaronder de VW Polo.

Een van de succesfactoren van de Polo is de superzuinige 1.2 TDI Bluemotion waarmee je 1 op 30 rijdt. De nieuwe Golf gaat daar overheen met een 1.6 TDI die 31 kilometer rijdt op een liter diesel. Dat heeft te maken met dat motorblok zelf, maar ook met het dieet dat de Golf gehad heeft en de slipperige vorm.

Voor de leaserijders onder u: de auto valt in de 14 procent bijtelling categorie. Wie in de auto wil rijden moet eerst nog even aftellen tot oud- en nieuw, want voor 2013 is hij er niet.


Johan Ensing, 3 jaren geleden
afbeelding van Johan Ensing

Is die 1 op 31 een benchmark die gedaan is binnen en onder constante perfecte condities, of behaal je deze performance ook als je er zelf rustig in rijdt op de Nederlandse wegen bij verschillende weersomstandigheden?

Rutger Middendorp, 3 jaren geleden
afbeelding van Rutger Middendorp

Volgens de europese testcyclus. Die haal je als je zelf weinig op snelwegen rijdt en veel lange stukken op provinciale wegen met 80. 

Johan Ensing, 3 jaren geleden
afbeelding van Johan Ensing

Is er ook bekend wat deze auto op de snelweg gaat doen?

Het blijft een mooi staaltje engineering.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 3 Bright Bunch leden en 131 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl