Waddeneilanden gaan voor elektrisch

tags:
Userpica

Elektrisch rijden is voor een vertegenwoordiger wellicht niet ideaal, maar woon je op een eiland, dan zijn er praktisch geen nadelen meer.

Tijdens de autobeurs in Frankfurt reden er vorig jaar een groot aantal elektrisch aangedreven shuttles. Eén van de chauffeurs vertelde dat ze maar zelden hoeven bij te laden. Waarom? De afstanden zijn klein, de snelheden laag en dan is het verbruik van een elektrische auto makkelijk afdoende.

Een paar maanden later op Schiermonnikoog vroeg ik me dan ook af waarom er daar in vredesnaam nog van die stinkdieselbussen rondrijden. De afstanden zijn klein, de snelheden laag en bovendien staan de bussen tussen aankomst en afvaart van de boten meestal stil. Dat hebben ze bij de gemeente Schiermonnikoog mu ook ingezien en een aantal elektrische BYD bussen gekocht.

Texel wil graag nog verder gaan en elektrisch vervoer stimuleren. Er worden in de gemeente twintig laadpalen geplaatst. Daarmee wordt de gemeente in een klap Neerlands koploper als het gaat om het aantal laadpalen per vierkante meter. Volgen Vlieland, Terschelling en Ameland ook?

door Rutger Middendorp, 17-09-2012 3856 views
The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 1 Bright Bunch lid en 149 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl