Weekendtip: trollen met de nieuwe edit-optie voor Facebook-reacties

tags:
Userpica

Facebook maakt het nu mogelijk om al je oude reacties te bewerken. Handig om typfoutjes te verbeteren, maar ook om te trollen.

Facebook is gestart met de uitrol van een nieuwe functie om reacties te bewerken. Het was al langer mogelijk om binnen 30 seconden na het plaatsen van een comment deze aan te passen, maar straks kan het ook met alle reacties die je ooit hebt geschreven op timelines, pages en groups. Het editen kan door op een comment te gaan staan en op het kruisje te klikken. Vervolgens kan je kiezen voor bewerken of verwijderen.

Facebook toont onder elk bewerkt bericht in grijze letters de melding 'edited', zodat anderen kunnen zien dat er eerst iets anders stond. Door te klikken op 'edited' kan je ook de 'bewerkingsgeschiedenis' van de comment zien, oftewel alle oude versies op een rijtje. Dat moet er voor zorgen dat misbruik van de edit-optie wat minder makkelijk wordt. Mensen kunnen dat immers zien, als ze opletten.

Maar om een andere reden werkt de nieuwe mogelijkheid toch in het voordeel van trollen die Facebook-gebruikers willen sarren. Want als je eens een comment hebt geliked , dan blijft die like staan, ook als die reactie door de trol wordt aangepast in iets abjects. Kortom: je kan je vrienden totaal iets anders laten liken. Mijn 'vrienden' hebben dat trucje meteen op de eerste dag al succesvol geprobeerd.


Kokkie, 3 jaren geleden
afbeelding van Kokkie

Die 'vrienden' snel ontvrienden. Probleem opgelost.

Werner, 3 jaren geleden
afbeelding van Werner

Begin van het einde...


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 1 Bright Bunch lid en 41 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl