Weer zeldzame Leica's onder de hamer

tags:
Userpica

Veilighuis Bonhams gaat bijzondere Leica-camera's veilen, waaronder eentje uit de jaren 30 waar er nog maar een paar van zijn.

Meerdere zeldzame Leica-camera's worden volgende maand geveild door het bekende veilighuis Bonhams. De collectie telt meer dan 250 Leica's en bijbehorende accessoires en is afkomstig van een groep verzamelaars, onder wie de erven van onder meer fotograaf Henri Cartier-Bresson.

Onder de bijzondere antieke camera's is een Leica Luxus I No. 48048. Dit toestel komt uit de jaren 30 en heeft een 50 mm-lens en een behuizing van nagemaakt hagedissenhuid. Van dat model zijn er maar 95 gemaakt en nog maar een paar zijn daar van over. De waarde zou tussen de 120 en 180 duizend euro liggen. De hele Leica-collectie is eind deze maand te bezichtigen in de Londense vestiging van Bonhams. De veiling vindt plaats in Hong Kong.

Eerder dit jaar werd een Leica-prototype uit de jaren 20 geveild voor 2,2 miljoen euro, een recordbedrag voor een enkele fotocamera. De opbrengst was veel hoger dan was ingeschat. Daardoor kan ook de nieuwe Leica-veiling weer voor grotere bedragen gaan zorgen dan de geschatte waarde van de toestellen.

door Tonie van Ringelestijn, 04-10-2012 08:55 2 reacties, 4367 views

Julius Barthus, 2 jaren geleden
afbeelding van Julius Barthus

Het is geen 500 mm lens , deze uitvoering van Leica is: Rare Leica Luxus I camera (1930) No. 48048 with 50mm f/3.5 Elmar lens and faux lizard skin

leicarumors.com/?p=18360

Tonie van Ringelestijn, 2 jaren geleden
afbeelding van Tonie van Ringelestijn

50 uiteraard, was slechts een typo..


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 0 Bright Bunch leden en 153 bezoekers online.

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl