Wereldwijde limiet op kosten mobiel internet

tags:
Userpica

Volgens de New York Times heeft de EU een voorstel ingediend om wereldwijd een limiet te stellen aan de kosten van mobiel internet.

In een Europees land met je mobieltje roamen is niet meer zo gevaarlijk als een paar jaar geleden. Toen kon je thuis komen met een overwachte, torenhoge rekening. Nu krijg je in Europa een melding op je smartphone als je de 60 euro inclusief btw dreigt te overschrijden. De verbinding wordt dan verbroken tenzij je anders aangeeft.

De EU wil deze consumentenbescherming voor alle landen in de wereld. Het voorstel is onderdeel van een groter voorstel dat in april in het Europees Parlement besproken zal worden. Ook de prijs van roaming moet drastisch omlaag. In het voorstel wordt gesproken van een geleidelijke verlaging van 50 eurocent per mb per 1 juli naar 20 cent in 2014. Gesprekken moeten dalen van 35 cent naar 15 cent in 2014 en een sms'je zou volgens het voorstel in 2014 niet meer dan 5 cent mogen kosten.


Drake, 3 jaren geleden
afbeelding van Drake

nou hebben ze tenminste een zinnige voorstel

iOS BRIGHT.app gebruiker, 3 jaren geleden
afbeelding van iOS BRIGHT.app gebruiker

Leuk plaatje. Leidt een beetje af.

BramJaEcht, 3 jaren geleden
afbeelding van BramJaEcht

Uiteindelijk vind de Nederlandse grote 3 (T-mob, KPN, Vodafone) toch wel manieren om je een flinke rekening aan te naaien.

Voorbeeld: Vodafone heeft Op-Reis bundels voor bepaalde landen. Wil je die bundel fatsoenlijk gebruiken, dan moet je je limiet uit laten zetten. Want die limiet-smsjes houden geen rekening met je bundel, dus je wordt afgesloten als je binnen die reisbundel een beetje internet. Je hebt -als je van die bundel gebruik wil maken- dus geen keus behalve de limiet uit je abo te gooien. Voila.

Ik kijk uit naar de dag dat we onze providers terug kunnen naaien, zoals we dat ook zo goed kunnen met muziek downloaden (vroeger 40 euro per CD betaald, nu lekker downloaden) en films (DVDtjes van 50 eurie, doeidoei). Uiteindelijk is zo'n zieke branche natuurlijk geen eeuwig leven beschoren. Hoop ik dan maar.

T Boon, 3 jaren geleden
afbeelding van T Boon

Vodafone is al up to date. In de 42 passportlanden kan ik al binnenbundel sms'en en roamen. Alleen bellen kost naast binnenbundel nog 10 cent per gesprek.

iOS BRIGHT.app gebruiker, 3 jaren geleden
afbeelding van iOS BRIGHT.app gebruiker

t-mobile europa dekking. 9,95 per maand onbeperkt. alleen snelheid gaat omlaag na 1gig databerkeer, maar je houdt altijd verbinding. top

Bezoekerttt, 3 jaren geleden


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 3 Bright Bunch leden en 123 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl