Wie durft? Spectaculair uitzichtpunt op 850 meter hoogte in Noorwegen

tags:
Userpica

Bovenaan de Trollstigen bergweg in Noorwegen is een geweldig uitkijkpunt geopend. Hangend boven een afgrond.

Een spectaculair uitzicht verdient een even zo dramatisch uitzichtpunt. Dat is bovenaan de toeristische attractie Trollstigen in Noorwegen gelukt. Betonnen trappen tussen roestend cortenstaal leiden je naar een overhang boven de vallei. Architectuurliefhebbers met hoogtevrees moeten even doorbijten, maar worden ongetwijfeld beloond.

Het uitzichtpunt van Reiulf Ramstad Architects biedt een blik op de elf haarspeldbochten van de weg op 850 meter hoogte, waarvan de naam betekent 'trap van de trollen'. Het is niet alleen een spectaculair landschap maar ook prachtig entertainment om eens lekker te gaan zitten voor het gedoe daar beneden met vrachtwagens, caravans en smalle passeerhaventjes.

Andere bijzondere uitzichtpunten kun je vinden in de AlspiX in Duitsland, de Skywalk boven de Grand Canyon en de Aurland lookout boven een Noors fjord.

 


Nick K, 3 jaren geleden
afbeelding van Nick K

GRAAG!

Maar hoe kom ik daar?! ;)

dimi, 3 jaren geleden
afbeelding van dimi

Eeeuuuh... Met de trap? ;-)


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 2 Bright Bunch leden en 123 bezoekers online.

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl