Windows 8 te testen in demowinkel in de Kalverstraat

tags:
Userpica

Microsoft heeft in Amsterdam een tijdelijke shop om Windows 8 te demonstreren aan het winkelpubliek. Het systeem verscheen deze vrijdag.

In de brandstore in de Kalverstraat staat sinds vrijdagochtend een selectie van nieuwe Windows 8-systemen opgesteld. Gewone desktops en laptops zijn er schaars, de meeste tentoongestelde apparaten zijn voorzien van touchscreens. Aanraakbediening staat immers centraal in Windows 8, dat sinds vrijdag te koop is. Microsoft heeft de vormgeving en navigatie van het systeem helemaal aangepast op touchscreens, hoewel het systeem ook werkt op computers met muis, touchpad en toetsenbord.

In de brandstore staan onder meer tablets met keyboarddock, zoals van Acer en Asus. De Vivo Tab RT ligt er bijvoorbeeld en dat is een van de tablets met de RT-versie van Windows 8, bestemd voor goedkope tabltes met de energiezuinige ARM-chips. Windows RT ziet er exact hetzelfde uit als Windows 8. Het grootste verschil is dat de RT-versie geen oude Windows-programma's ondersteunt.

Ook zijn er een paar laptops die onder de nieuwe convertible-categorie vallen te vinden. Zo is er de Dell XPS 12 met een scherm dat in zijn lijst is te kantelen zodat je het scherm aan een ander kan laten zien of de laptop als een tablet met je vingers kan bedienen.

Microsofts eigen Surface-tablet is nog niet in de Kalverstraat te vinden. Nederlandse Microsoft-medewerkers weten nog niet wanneer de tablet in Nederland beschikbaar zal zijn. De verkoop start vrijdag officieel in de VS en zeven andere landen. In de brandstore is trouwens niets te koop. De ruimte dient alleen ter demonstratie van Windows 8.

Huidige Windows-gebruikers kunnen sinds vrijdagochtend voor 30 euro (download) of 60 euro (dvd) upgraden naar het nieuwe systeem. 

 


Ando, 3 jaren geleden
afbeelding van Ando

ik heb een Acer iconia met twee touch screens laptop. ik ga upgraden. wish me luck


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 6 Bright Bunch leden en 15 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl