Windows ziet er vaag uit op scherp retina display van Apple

tags:
Userpica

Via Bootcamp Windows 7 of 8 draaien op de nieuwe MacBook Pro levert problemen op met de hoge schermresolutie.

Wie Windows 7 of 8 wil draaien op de nieuwe generatie MacBook Pro's moet consessies doen wat betreft de beeldkwaliteit. Windows 8 ondersteunt weliswaar de maximale weergaveresolutie van 2880 bij 1800 pixels, maar op die grootte zijn letters vaak te klein om te lezen en zijn de elementen uit de user-interface ook minuscuul. Om die reden biedt Apple in Mac OS X dan ook als standaard weergaveresolutie 1440 bij 900 aan, waarbij de hogere pixeldichtheid voor de extra scherpte zorgt. 

Maar wie bij Windows een praktischere, kleinere schermresolutie instelt, zal merken dat tekst vager wordt, melden de eerste eigenaren van de nieuwe Apple-laptop die via Bootcamp Windows hebben gedraaid. Ook Cnet stelt na een eerste Windows-sessie op de nieuwe MacBook Pro: "Mensen die met Windows willen werken op een MacBook Pro met retina-dscherm zullen teleurgesteld zijn in de beeldkwaliteit."

Betere drivers zullen volgens AnandTech in de toekomst dit weergaveprobleem kunnen oplossen, maar wanneer die er komen is nog niet bekend. Een alternatief zou kunnen zijn Windows virtueel te draaien via Parallels of Fusion.

Wie een Macbook Pro van het nieuwe type wil bestellen, moet overigens geduld hebben. De wachttijd is in de Nederlandse Apple Store inmiddels opgelopen naar 3 tot 4 weken. De Retina MacBook Pro is beschikbaar vanaf 2279 euro.


Noizybee, 3 jaren geleden
afbeelding van Noizybee

Naar mijn idee ziet Windows er altijd vaag uit.

Non Plus Ultra, 3 jaren geleden
afbeelding van Non Plus Ultra

Dus ze slagen er in Redmond nog steeds niet in om een OS GUI te ontwikkelen die schaalbaar is over meer dan een factor anderhalf resolutietoename. Dat is pas vaag.

Pieter O, 3 jaren geleden
afbeelding van Pieter O

"Resolution Independence" is in Windows vooralsnog beter voor elkaar dan in OS X. Apple ondersteunt alleen de Retina pixel-verdubbelaar goed.

pmpc1967, 3 jaren geleden
afbeelding van pmpc1967

Ach ja. Microsoft. Ze zullen het ook nooit leren...

Bert, 3 jaren geleden
afbeelding van Bert

OSX ziet er ook niet uit op de nieuwe Retina MacBook. Zolang je binnen een select klubje apple-apps blijft, en 1440x900 als schermruimte kiest (en dus geen ruimtewinst hebt) is het OK, maar echt vloeiend schalen zoals OSX 10.0 ooit beloofde is er nog steeds niet. Kies je bijvoorbeeld 1920x1200 als werkruimte dan is het een groot blur-festijn. Terwijl je eigenlijk gewoon een 15 inch IPS 1920x1200 display had gewild icm met een 500 euro lagere aanschafprijs.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 2 Bright Bunch leden en 69 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl