Wow, dagelijks een double rainbow

Userpica

Fan van regenbogen? Deze Amerikaanse kunstdocent maakt ze zelf.

Een regenboog heeft iets magisch. Wanneer de zon tegen een nevel van waterdruppeltjes aan schijnt, ontstaat een optisch effect dat bij menig volwassene een kinderlijke verwondering teweegbrengt. Zo ook bij Michael Jones McKean, kunstenaar en docent aan de Virginia Commonwealth University. Geïntrigeerd door het kortstondige karakter van de regenboog, besloot hij niks aan het toeval over te laten en een systeem te ontwikkelen waarmee hij zelf een regenboog kan creëren.

Tien jaar lang werkte McKean samen met wetenschappers, werktuigbouwkundigen en loodgieters aan een installatie dat regenwater opvangt op het dak van het gebouw en opslaat in enorme regentonnen. Dit water wordt vervolgens met behulp van een irrigatiesysteem als mist in de lucht verstoven. Het zonlicht, dat weerkaatst en breekt op de druppeltjes, doet de rest. De regenboog is tot op 300 meter afstand van het gebouw zichtbaar. Bovendien werkt het hele systeem op zonne-energie.

Wie dit staaltje man-made magie niet wil missen, moet naar het Bemis Center for Contemporary Arts in Omaha, Nebraska. Hier is de regenboog twee keer per dag voor 15 minuten te zien van juni tot en met september.

door Dewi Pinatih, 15-05-2012 1 reactie, 2924 views

GRRRRR, 3 jaren geleden
afbeelding van GRRRRR

"wordt verstuift"?
Verstoven, juffrouw.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 1 Bright Bunch lid en 51 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl