X Factor-show op zoek naar de nieuwe Steve Jobs

tags:
Userpica

Stop maar met dansen, zingen, schoonspringen of schaatsen. Een nieuwe talentenjacht gaat op zoek naar de nieuwe Steve Jobs.

Tenminste, als het aan Black Eyed Peas-voorman en The Voice UK jurylid Will.I.am en tv-producent Simon Cowell ligt. Zondag berichtte de Britse boulevardkrant The Sun dat de twee plannen hebben voor een programma dat de X Factor voor technologie moet worden. Het doel: het vinden van opvolgers voor Microsoft miljardair Bill Gates en iemand die in de voetsporen van Steve Jobs kan treden.

Een paar weken geleden haalde Will.I.am, die ook 'innovation director' voor Intel is, tijdens een conferentie in de Amsterdamse RAI ook al zijn idee voor een nieuw televisieprogramma aan: "Ieder jaar hebben bedrijven als Google innovatieve krachten nodig, maar op tv is hier nauwelijks aandacht voor. We moeten inhoud maken die zowel educatief als innovatief is waarmee we de toekomst kunnen vormgeven."

Tegen de krant zei hij: "Zingen en dansen hebben een paar banen opgeleverd, maar hiermee creëren we er heel veel. Het draait erom jongeren een podium te bieden om zich te uiten, of dat nu in natuurwetenschap, techniek of wiskunde is."

Kan Will.I.am goed je best doen op school hiermee cool maken? Geen pretpakketten meer, huiswerk maken en goed je Engels leren – je kunt maar beter voorbereid zijn.

door Dewi Pinatih, 02-10-2012 09:47 7 reacties, 4728 views

Sturkenbaum, 2 jaren geleden
afbeelding van Sturkenbaum

Ahh, iemand is dood dus dan kunnen we lekker cashen. Zie Michael Jackson, Whitney Houston en nu Steve Jobs. Stijlvol, heel stijlvol.

Overigens had de schrijfster kunnen weten dat Steve Jobs nooit een studie heeft afgemaakt, evenals meneer de innovation director. School kills creativity zeggen ze wel eens.

Julian, 2 jaren geleden
afbeelding van Julian

Het gaat hen niet specifiek om Steve Jobs, maar gewoon om technische talenten in het algemeen.

ikkuh, 2 jaren geleden
afbeelding van ikkuh

Voor de techniek had hij wozniak later zijn discipelen.
Waar hij vooral in uitblonk was alles (her)gebruiken wat hij om hem heen zag.

ikkuh, 2 jaren geleden
afbeelding van ikkuh

Dit soort artikelen bewijzen wel waar de absurde religieuze waanideeen vandaan komen over het merk Apple.
De man was goed in marketing en had charisma. Maar laten we nu niet net doen dat hij door een schot in de roos in 2005 een heilige was.

Dick de Wit, 2 jaren geleden
afbeelding van Dick de Wit

Hee het gaat over (gedeeltelijk dan) over apple en ikkuh is er weer.

Johnbgood, 2 jaren geleden
afbeelding van Johnbgood

Ach ja sommige mensen moeten ergens tegenaan pissen!

Vrijdenker, 2 jaren geleden
afbeelding van Vrijdenker

Ikkuh is echt de meest trieste. Te weinig borstvoeding gehad van zn mammie haha!


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 0 Bright Bunch leden en 42 bezoekers online.

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl