Zapaday weet het nieuws van morgen

tags:
Userpica

De Nederlandse start-up Zapaday voorspelt het nieuws van morgen en heeft zijn eerste investering binnen

Zapaday meldt sinds deze week dagelijks op zijn site het nieuws van morgen en de komende dagen en weken. De dynamische online nieuwsagenda heeft nu ook zijn eerste financiering opgehaald. V Ventures, onderdeel van de vereniging Veronica en onder meer eigenaar van persbureau ANP, heeft een onbekende investering in Zapaday gedaan. 'Nu kunnen we even vooruit', aldus Zapaday-oprichter Stefan Hoevenaar.

De site zou nu al het 'meest complete publieke overzicht' van onder meer toekomstige verkiezingen, staatsbezoeken, festivals, sportwedstrijden, productlanceringen, congressen en rechtszaken bieden. De online toekomstagenda kan zich aanpassen op basis van de locatie van de gebruiker.

Veel nieuws in media is agendagedreven, weet Hoevenaar: 'We willen met Zapaday die nieuwsagenda’s publiek maken, wiki-style. Iedereen kan zien wat het nieuws van morgen is.' De site gebruikt volgens hem 'text-mining technologie' om te zoeken naar toekomstige gebeurtenissen op sites van kranten, bedrijven en overheden. Gebruikers kunnen zelf events toevoegen, net als op Wikipedia.

Zapaday heeft ook een gratis iPhone-app genaamd Tomorrow. De startup wil geld verdienen met de verkoop van premium abonnementen met extra diensten en het aanbieden van kalenders voor bedrijven.


rickert van der vlies, 3 jaren geleden
afbeelding van rickert van der vlies

Investeren in servers zou geen kwaad kunnen, de site is onbereikbaar.

henk-jan, 3 jaren geleden
afbeelding van henk-jan

Dag Rickert,
Is de site al te bereiken? De servers staan in ierland bij amazon te snorren en houden het goed.

iOS BRIGHT.app gebruiker, 3 jaren geleden
afbeelding van iOS BRIGHT.app gebruiker

Hier doet ie t gewoon

Nog een Bezoeker, 3 jaren geleden
afbeelding van Nog een Bezoeker

Als ze de voetbaluitslagen van volgende week kunnen voorspellen, dan zal het niet moeilijk zojn de fonanciering rond te krijgen. Gewoon een lwestie van in de Toto meespelen...

Android BRIGHT.app gebruiker, 3 jaren geleden
afbeelding van Android BRIGHT.app gebruiker

dit kan heel groot worden. het heeft wel wat.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 0 Bright Bunch leden en 19 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl