Zie op je smartphone wat IKEA in de kasten verstopt

Userpica

IKEA kondigde in de VS een nieuwe catalogus aan, verrijkt met augmented reality. In augustus komt deze catalogus ook uit in Nederland.

Met de nieuwe catalogus van IKEA kan je door middel van augmented reality straks bijvoorbeeld in een kast kijken. De augmented reality app op je smartphone toont bovendien ook how-to’s, video’s en 3d-beelden van producten. De augmented reality catalogus werd vrijdag in de VS onthuld. IKEA’s Corporate communicatiemanager Mark Ogertschnig liet aan e-commerce site Twinkle weten dat de catalogus volgende maand ook in Nederland wordt uitgebracht.

Veel magazines kiezen voor het Nederlandse Layar om augmented reality toe te voegen aan print, IKEA brengt zelf een speciale app uit. Wereldwijd verspreidt de woonwinkel 211 miljoen exemplaren van de catalogus. Merkwaardig genoeg heeft IKEA in tegenstelling tot in andere landen nog geen Nederlandse webwinkel. Zakelijke klanten kunnen wel online via IKEA Business bestellen.


ianus, 3 jaren geleden
afbeelding van ianus

In 2009 hebben vier studenten van mij ook nog een soort idee ontwikkeld over augmented reality in IKEA. Zij keken naar de complete winkelervaring (inclusief de hel van het zoeken en inpakken wat je koopt). Leuk filmpje: http://youtu.be/ohDaowN1KYY

Frederik, 3 jaren geleden
afbeelding van Frederik

Leuk, maar waarom zou je een speciale Ikea-app installeren om de 'wereld achter de catalogus' te kunnen lezen, als je ook de gehele (dus met extra's) catalogus op je mobiele apparatenmkunt installeren?

Bert, 3 jaren geleden
afbeelding van Bert

Ik wacht wel op versie 2.0 Die laat in al mijn kasten thuis zien wat er in zit, en heeft een zoekfunctie.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 5 Bright Bunch leden en 116 bezoekers online.

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl