Zo mooi kan je een zandkasteel zelf niet maken

tags:
Userpica

De Stone Spray Robot print architectonische structuren van zand. Dat levert bijzondere vormen op.

Stone Spray Robot is een machientje dat met een lange arm zand of grond om zich heen verzamelt. Die grondstof spuit het robotje gemengd met bindmiddel via een spuitstuk weer naar buiten. Als dat mixje op een oppervlak neerkomt, wordt het solide. Zo kan de robot sculpturale vormen spuiten.

Anders dan andere 3d-printers heeft de robot door zijn arm een grotere bewegingsvrijheid. Stone Spray Robot kan zelfs tegen verticale oppervlaktes spuiten. Zo zou het apparaat ingezet kunnen worden om gebouwen te maken. De beelden die de makers aanleveren, overstijgen de grenzen van architectuur van nu.

De robot is een project van Anna Kulik, Inder Shergill en Petr Novikov voor het Institute for Advanced Architecture in Barcelona. Toch hoef je niet naar Spanje om het ding in actie te zien. Novikov komt met zijn robot naar Eindhoven voor het 3d Printing Event op 23 oktober 2012.


AvMD, 3 jaren geleden
afbeelding van AvMD

Van dicht bij valt het een beetje tegen, maar de sculpturen zien er goed uit, al vraag ik me meteen af of die ook andere structuren/vormen aan kan.
Maar dat gaan we blijkbaar zien op de DDW.

Asjemenou, 3 jaren geleden
afbeelding van Asjemenou

Ik ga er vanuit dat die laatste foto gephotoshopt is, want zonder wapening lijkt me dat zand met wat bindmiddel echt niet sterk genoeg voor zo'n overspanning.

Atheistus, 3 jaren geleden
afbeelding van Atheistus

Gewoon voldoende lijm (of bindmiddel, zoals in de tekst staat) gebruiken om het geheel bij elkaar te houden.
Leuk voor het bouwen van een maquette, maar meer ook niet.
Gewoon hergebruik van bestaande technieken. Niet heel vernieuwend.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 2 Bright Bunch leden en 183 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl