Zweden kunnen nu Ikea-tv kopen

tags:
Userpica

Waar anders dan in thuisland Zweden startte de woongigant Ikea met de verkoop van zijn meubels met ingebouwde led-tv.

Ikea's meubelstuk-met-tv Uppleva is sinds een paar dagen te koop in de vestiging van de Zweedse hoofdstad Stockholm. De Uppleva werd in april aangekondigd en nu is Zweden het eerste land waar het bijzondere tv-meubel verkrijgbaar is. Na de zomer volgen nog enkele Europese landen en Nederland is begin volgend jaar pas aan de beurt.

De Uppleva is een full-hd smart tv met wifi, 2.1 geluidsset met draadloze woofer en dvd/bluray-speler, allemaal in een kastje met drie mogelijke designs en te bedienen met maar één afstandsbediening. De led-tv heeft bij de maten van 40 en 46 inch zelfs een verversing van 400 hz. Hij heeft 4 hdmi-poorten en 2 usb-ingangen. Het kastje is speciaal ontworpen om snoeren makkelijk weg te werken en de kastdeurtjes laten signaal van afstandsbedieningen gewoon door.

Het is nog een beetje onduidelijk of alle modellen van de Uppleva-tv standaard Wifi aan boord krijgen, want Ikea vermeldt een Wifi-adapter los te verkopen, net als een usb-stick voor 8 gb extra opslag van tv-programma's. De tv speelt mp3, mp4, DivX HD en jpeg af. Hij is CI+ gecertificeerd voor ontvangst van digitale tv. De tv krijgt de beschikking over allerei apps, waaronder van YouTube, Vimeo en Dailymotion.

Het 2.1-audiosysteem biedt 400 watt en FM-radio. Op zowel de tv als het geluidssysteem krijg je 5 jaar garantie. En nee, de apparaten hoef je niet zelf onderdeeltje voor onderdeeltje in elkaar te zetten. Dat hebben ze in de fabriek in China al gedaan.Bert, 3 jaren geleden
afbeelding van Bert

Ziet er niet uit, maar voor de garantie alleen toch interessant. Doordat Ikea weet dat het goedkoper is om bagger te leveren, maar super-vriendelijk problemen te verhelpen, dan super kwaliteit met weinig problemen te maken, is het wellicht toch een slimme koop. Met een kapotte Apple TV loop je na 1,5 toch te klooien, ook al is er in theorie nog steeds Europese garantie.

Bert, 3 jaren geleden
afbeelding van Bert

Uppleva is blijkbaar zweeds voor beleving. Garantiebeleving wellicht :)


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 5 Bright Bunch leden en 87 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl