Meisjes met diepe decolletés maken YouTube kapot
Nieuws

Meisjes met diepe decolletés maken YouTube kapot

woensdag 07 maart 2012 13:09

YouTube bindt de strijd aan met de zogeheten reply girls: meisjes die proberen zoveel mogelijk views te trekken.

Het fenomeen bestaat al een maandje of acht, maar nu loopt het volgens sommige beheerders van populaire YouTube-kanalen echt de spuigaten uit. Enkele weken geleden riepen zij YouTube op om nu eindelijk eens maatregelen te nemen tegen de meisjes die video’s maken waarin zij hun borsten prominent in beeld brengen. Deze reply girls zijn gewoon ordinaire spammers die YouTube vervuilen met hun niet-relevante video’s, zo luidt de klacht.

Wat is er aan de hand? De dames in kwestie ‘reageren’ op populaire video’s. Erg inhoudelijk is hun reactie doorgaans niet – sterker nog: in veel gevallen heeft hun boodschap niets te maken met de video waarop ze reageren. Maar daar gaat het de meisjes ook niet om. Hun doel is om de kijkcijfers van hun video’s op te krikken.

Dankzij de advertenties die YouTube bij hun video’s plaatst, kunnen ze immers geld verdienen. En dat gaat het makkelijkste als je je borsten in de strijd gooit en meelift op het succes van populaire YouTube-video’s. Vandaar de ‘reacties’ op populaire video’s die geen echte reacties zijn. Daarnaast kopiëren ze de tags van veelbekeken video’s, zodat YouTube een link naar hun video in de rechterkolom tussen de suggesties plaatst.

Een beetje reply girl maakt al snel vijftien video’s per dag. Eén van de bekendste reply girls is de 24-jarige Canadese Alejandra Gaitan. Sinds ze in juli met haar YouTube-kanaal ‘thereplygirl’ begon, zijn haar video’s meer dan 10 miljoen keer bekeken. ‘Ik leefde zeker zeven jaar onder de armoedegrens en wilde graag wat geld verdienen’, vertelt ze in een interview met Gawker.

Hoeveel Gaitan verdient, mag ze niet zeggen, maar Gawker schat dat ze gemiddeld zo’n honderd dollar per video binnenharkt. ‘Het verdient aardig. Ben ik een miljonair? Nee, helemaal niet. Als ik veel geld had, zou ik niet meer in het koude Canada wonen, maar ergens op een tropisch eiland zitten.’

De reply girls zijn gewoon spammers die bezoekers weglokken bij onze video’s, vinden beheerders van populaire YouTube-kanalen. Veel kijkers kunnen de borstenvideo’s ook maar matig waarderen. Ze klikken er weliswaar op, maar laten vervolgens in de reacties of via de stemmogelijkheid weten dat ze er niets aan vonden.

Moet YouTube ingrijpen? Als het aan de opstellers van een petitie ligt wel. Volgens hen handelen de reply girls in strijd met de voorwaarden van YouTube. De videosite zou daarom een aantal maatregelen moeten nemen om de spamvideo’s terug te dringen. In hun petitie doen ze enkele voorstellen.

YouTube neemt de klachten serieus. ‘Het productteam is op de hoogte van het probleem en werkt aan een oplossing’, twitterde Bing Chen, ‘Global Creator Initiatives Manager’ bij YouTube, een week geleden. De videosite werkt aan een nieuw algoritme om de reply girl-epidemie in te dammen. Het lijkt erop dat Gaitan en de andere reply girls moeten gaan uitkijken naar ander werk.

sex

Maarten is op hoofdredacteur Erwin na de meest ervaren internetjournalist in de Bright gelederen. Hij heeft voor vrijwel alle grote sites gewerkt en doet dat nog steeds trouw bij Bright. Zijn hobby's zijn slapen en chocola eten.

Reacties

vrouwen met weinig te melden hebben we vaker last van alleen nu heb je wat om naar te kijken en kan je wel het geluid uit zetten :-)

 

Is het niet algemeen bekend dat vrouwen hun "assets" gebruiken om zichzelf omhoog te werken? Zij het op de werkvloer of views op youtube. Niks nieuws onder de zon, en er valt vast niet al te veel tegen uit te halen..

 

Holy crap Jorrit, het is 2012 en niet 1950.

 

wat bedoel je nou?

 

Ik zou "guilty as charged" kunnen zijn maar gelukkig blijven ze voorlopig nog even voor een select gezelschap beschikbaar. (zeer select)

 

Nu wordt er zelfs op bright over gesproken... The horror!!

 

What's the point!?

Dit watje vráágt gewoon om een Reply Girl! Ohnee. Reply Boy. Eh... Gay.

Liever nog een Reply Girl dan dit gewhine!!!

 

Lelijk of knap, vrouw of man.... Ik heb een gloeiende hekel aan video replies. En helemaal als er een plaatje wordt gebruikt waardoor je niet direct ziet dat het zo'n zoutloze webcam reply is.

Ook een gruwelijk fenomeen: webcam videos over interessante opkomende gebeurtenissen of producten (bijv ipad) waarbij een passend plaatje (ipv screenshot van het werkelijke webcam filmpje).

Nog zo'n kwaal: mensen die filmpjes posten die allang op youtube staan en eenvoudig vindbaar zijn. Geen edits, gewoon weer dezelfde. Waarom verwijdert youtube deze niet (of voegt een 'rapporteer dubbel geplaatste video' knop)?

Erg misleidend allemaal en vervuiling van youtube

 

Negeren, net als wij nu met zijn allen doen...

 

Nieuwsbrief