10 games waar we naar uitkijken in 2012
Nieuws

10 games waar we naar uitkijken in 2012

vrijdag 13 januari 2012 12:11

Een nieuwe game van Naughty Dog, een Metal Gear Solid-spinoff, een Tomb Raider reboot en heel veel vervolgen op eerdere succesen.

Hoewel iedere noemenswaardige uitgever in 2011 zijn centen had gezet op een novemberuitgave, liet vooral Valve’s Portal 2 een blijvende indruk op ons achter. Een game die al in april uitkwam. We waren voordat we Portal 2 speelden alweer bijna vergeten hoeveel plezier een game kan bieden zonder een moordwapen in je handen. Niet dat november zelf tegenviel: The Elder Scrolls V: Skyrim wist weken tijd op te slurpen met zijn open vikingwereld en The Legend of Zelda: Skyward Sword deed hard zijn best om op de vertrouwde Nintendo-formule verder te bouwen. Misschien wel de grootste verrassing van het najaar was Rayman Origins, dat met zijn handgetekende, felgekleurde wereld overkill voor de zintuigen was.

2012 belooft een stuk onvoorspelbaarder te zijn: geruchten over de opvolger van de Xbox 360 en de Playstation 3 laaien steeds weer op, waarna ze ook net snel weer worden ontkracht. Dan brengt Sony dit jaar ook nog eens de Playstation Vita uit en Nintendo komt met de Wii U. Desondanks lijken de huidige generatie spelcomputers en de pc dit jaar toch nog te worden overladen met nieuwe spellen. Of nou ja, eigenlijk vooral vervolgen.

Bioshock Infinite :: site trailer wiki :: De eerste BioShock was een shooter, maar wel eentje die je liet nadenken over de normvervaging van een zeer prestatiegerichte onderwaterstad genaamd Rapture. Deel 2 probeerde dit dunnetjes over te doen door juist het communisme te belichten, maar bleek minder memorabel te zijn door het hergebruik van de inmiddels bekende locatie. Bioshock Infinite ruilt Rapture om voor een compleet nieuwe locatie, dit keer hoog in de wolken. Biedt dit de ruimte om weer zo’n bijzonder verhaal te vertellen? 

Mass Effect 3 :: site trailer wiki :: Mass Effect 3 heeft de afgelopen maanden veel kritiek gekregen dankzij zijn actievollere aanpak die de sterke rpg-elementen van het origineel nog verder zouden verloederen. Wij willen nu wel eens weten hoe de ruimte-avonturen van de inmiddels legendarische Shepard zullen eindigen. Spelers trekken er op uit om samen met een scheepscrew de mensheid te beschermen tegen een aanval van een oeroud alienras.

Darksiders 2 :: site trailer wiki :: De eerste Darksiders kreeg amper aandacht tot vlak na zijn release, toen de game een slim doordachte homage aan spellen zoals The Legend of Zelda, God of War en zelfs Portal bleek te zijn. Aan het hoofd stond Joe Madureira, die vooral naam had gemaakt als striptekenaar die meewerkte aan The Uncanny X-Men. Het resultaat: een stijltje dat je doet terugverlangen naar foute strips uit de jaren 90. Het vervolg krijgt een totaal ander hoofdpersonage, waardoor wij er op hopen minstens net zo verrast te worden als de vorige keer.

Grand Theft Auto V :: site trailer wiki :: We moeten toegeven: helemaal zeker zijn we er niet van dat Grand Theft Auto 5 al in 2012 verschijnt. Spelreeksen zoals GTA hebben namelijk wel eens de neiging om veelvuldig uitgesteld te worden. Hopelijk zitten we er naast. GTAV zal hetzelfde doen als we gewend zijn van de serie, dit keer in de uit San Andreas bekende stad Los Santos. Kennen we Rockstar Games zo goed als we denken, dan zal de ontwikkelaar ons vast verrassen door te experimenteren met gewaagde manieren om het verhaal te benaderen. The Ballad of Gay Tony was immers de eerste game die op zo’n serieuze wijze een homoseksueel personage in een game verwerkte.

Metal Gear Rising: Revengeance :: site trailer wiki :: De spin-off van Konami’s bekende sluipreeks was bijna de kast in geschoven, maar toen kwam Platinum Games om het spel in zijn eigen, ontzettend foute stijl voort te zetten. Spelers moeten zich als de zwaarddragende Raiden een baan door grote en kleine tegenstanders vechten. Is er een verhaal? Vast. Het is immers Metal Gear. Maar gezien de ontwikkelaar eerder Bayonetta en Vanquish uitbracht, rekenen wij er vooral op weggeblazen te worden door snelle actiescènes en ontzettend foute, typisch Japanse scenario's.

The Last of Us :: site trailer wiki :: Naughty Dog durft eindelijk Uncharted weer eens te laten liggen om te werken aan een grote, nieuwe game. Veel weten we helaas nog niet over The Last of Us: enkel dat het spel plaatsvindt in een post-apocalyptisch zombiescenario. Ja, alweer zombies. De eerste trailer liet ons een totaal lege stad zien, waarin enkel een man en een klein meisje nog leken te leven. Ja, dat deed ons ook aan de film I Am Legend denken. Gezien de filmische momenten van de laatste Uncharted-spellen, gaan wij er stiekem van uit dat dit spel in ieder geval op cinematografisch gebied strak in elkaar zal zitten.

Tomb Raider :: site trailer wiki :: Sign of the times: Lara Croft, één van de grootste vrouwelijke gamepersonages en een sekssymbool van de jaren 90, is terug als een bang, wanhopig meisje. Zelfs haar borsten zijn nu van acceptabele grootte. Ontwikkelaar Crystal Dynamics gaat zo’n andere kant op met dit spel, dat wij het niet kunnen laten om ontzettend nieuwsgierig te worden. En terecht: toen Lara Croft and the Guardian of Light de boel anders aanpakte, bleek dit een prima downloadspelletje te zijn.

Lollipop Chainsaw :: site trailer wiki :: We zouden iedere andere ontwikkelaar veroordelen wanneer hij een spel zou maken met in de hoofdrol een overdreven geseksualiseerde cheerleader op een school gevuld met zombies. Maar niet Suda51. Toen we zijn No More Heroes-spellen in de schoot kregen geworpen, bleek de overmaat aan bloed en geweld bijna een eigen boodschap met zich mee te dragen. Eentje waardoor wij anders naar geweld in spellen zijn gaan kijken. Of Lollipop Chainsaw dat ook zal doen moet nog blijken, maar wij verwachten minstens een zeer strak in elkaar gezette hack & slash-game.

Diablo III :: site trailer wiki :: Het in 2000 uitgekomen Diablo II is inmiddels heilig verklaard door zijn spelers. De actie-RPG bood een perfecte mengelmoes van snelle gevechten, voorgezette doelen en vooral heel veel wapens en bepantsering om te vinden, te dragen en te verkopen. Diablo III moet de mantel van zijn voorganger overnemen en spelers een uitgebreidere, beter gebalanceerde en vooral mooiere spelervaring bieden.

The Last Guardian :: site trailer wiki :: We moesten bij Ico op de Playstation 2 huilen. Het vervolg Shadow of the Colossus had hetzelfde effect. Wij verwachten dan ook dat de spirituele opvolger The Last Guardian ons weer sniffend van emotie zal laten spelen. Het idee doet denken aan een Noors sprookje: een jongetje moet zich samen met een groot, bijzonder beest door een verlaten omgeving bewegen. Ondertussen raken het monster en de jongen steeds meer aan elkaar verknocht.

Reacties

En de nieuwe Carmageddon natuurlijk!

 

En Ninja Gaiden 3, Halo 4 en FarCry 3

 

De nieuwe Angrybirds

 

Alien colonial marines!

 

En de nieuwe duke nukem, kan ook 2016 worden...

 

En de nieuwe pacman wat eigenlijk een soort space invaders spinoff wordt in arkanoid stijl.

 

River Raid 2012 ;)

 

Zitten wel goeie bij.. Alhoewel ik een aantal toppers mis o.a. Planetside 2, Armed Assault 3 en Max Payne 3.

 

Grant theft daar zit ik op the wachten. http://www.a-s-k.nl

 

Iemand enig idee hoe het met I Am Alive zit?

 

Ik zit er erg op te wachten! PS: gratis games kopen op bol.com? Ga gewoon naar <a title="http://waarombetalen.com" href="http://waarombetalen.com">waarombetalen.com</a>, die hebben tenminste legaal gratis bol.com tegoedbonnen om aan te bieden.

 

Hoeveel punten heb je met deze post verdiend? :)

 

Nieuwsbrief