$13.000 verdienen met andermans naaktfoto's
Nieuws

$13.000 verdienen met andermans naaktfoto's

woensdag 16 november 2011 15:05

Hunter Moore zet maandelijks 13.000 dollar om met een website waarop hij ingestuurde en uitgelekte naaktfoto's plaatst.

Het concept van Is Anyone Up? is simpel: stuur naaktfoto's in en Hunter Moore, de maker van de negen maanden oude site, zet ze online. Mensen met exhibitionistische trekjes geven er graag gehoor aan. Net zoals rancuneuze exen die nog blootkiekjes van hun voormalige vlam hebben liggen, en onverlaten die chatters uit de kleren praten en vervolgens screenshots maken.

Om het extra pijnlijk te maken (voor de gedupeerde exen en chatters) plaatst Moore ook screenshots van het Facebook-profiel van de naakte vrouwen en mannen. Ja, zeker de helft van de naaktfoto's betreft mannen.

Het legt Moore geen windeieren. De site is goed voor 30 miljoen pageviews en een omzet van 13 duizend dollar per maand. Niet slecht voor een jongen van 25. Het grootste deel van de omzet steekt Moore echter weer in de site: alleen al aan serverkosten is hij naar eigen zeggen 8 duizend dollar kwijt.

Daarnaast heeft hij voor de zekerheid ook maar een advocaat in de arm genomen. Want niet iedereen is even blij met Moore's werk. Mensen die tegen hun zin op Is Anyone Up? worden afgebeeld, kondigen regelmatig aan dat ze hem voor de rechter zullen slepen. In de praktijk is dat echter nog nooit gebeurd.

Ook wordt Moore af en toe met de dood bedreigd. En het blijft niet bij dreigementen. Onlangs stak een jonge vrouw wier naaktfoto's op de site stonden, hem in zijn schouder. Sindsdien plaatst Moore geen foto's meer van mensen die uit zijn woonplaats San Francisco komen.

sex

Maarten is op hoofdredacteur Erwin na de meest ervaren internetjournalist in de Bright gelederen. Hij heeft voor vrijwel alle grote sites gewerkt en doet dat nog steeds trouw bij Bright. Zijn hobby's zijn slapen en chocola eten.

Reacties

Vnl. andervrouws foto's denk ik.

 

Behoorlijk smakeloos. En waarom staat dit precies op bright?

 

Vett

 

erg triest om mensen op zo een manier van het leven te beroven,
qua werk maar ook qua vrienden en familie!

Ik hoop dat de maker van de site zelf ook een voor de gek wordt gehouden door zijn naaktfoto's door heel san fransisco te plakken.

 

Is dat niet illegaal?

 

het is 13000 omzet dus de titel van dit stuk klopt van geen kant.

 

8000 hostingkosten per maand? Voor 1 site? Goudgekogelagerde koeling ofzo?

 

@Bomboora In Amerika kan bijna alles, men beroept zich simpelweg op de First Amendment (vrijheid van meningsuiting) en dan is bijna alles mogelijk..

 

Verwerpelijk natuurlijk. Deze jongen heeft geen enkel stukje medemenselijkheid in zijn porem en zie ik net zo makkelijk een eilandje jongeren afschieten. Bizar te lezen dat hij er tot nu toe mee weg kwam. Mafketels zijn er maar veel erger is dat deze maatschappij (jawel!) dat mogelijk maakt.

 

Dit zou een beter journalistiek stuk zijn, als jullie ook hadden onderzocht wat precies het business model achter de site is, waarmee hij die 13.000 binnenkrijgt.

 

Vind ik leuk

 

Smaakloos en verwerpelijk.

 

Wat is hier nieuw aan? Hier bestaan er toch al genoeg van?

 

Nieuwsbrief