$13.000 verdienen met andermans naaktfoto's

$13.000 verdienen met andermans naaktfoto's

16-11-2011 14:05 Laatste update: 28-04-2018 20:46

Hunter Moore zet maandelijks 13.000 dollar om met een website waarop hij ingestuurde en uitgelekte naaktfoto's plaatst.

Het concept van Is Anyone Up? is simpel: stuur naaktfoto's in en Hunter Moore, de maker van de negen maanden oude site, zet ze online. Mensen met exhibitionistische trekjes geven er graag gehoor aan. Net zoals rancuneuze exen die nog blootkiekjes van hun voormalige vlam hebben liggen, en onverlaten die chatters uit de kleren praten en vervolgens screenshots maken.

Om het extra pijnlijk te maken (voor de gedupeerde exen en chatters) plaatst Moore ook screenshots van het Facebook-profiel van de naakte vrouwen en mannen. Ja, zeker de helft van de naaktfoto's betreft mannen.

Het legt Moore geen windeieren. De site is goed voor 30 miljoen pageviews en een omzet van 13 duizend dollar per maand. Niet slecht voor een jongen van 25. Het grootste deel van de omzet steekt Moore echter weer in de site: alleen al aan serverkosten is hij naar eigen zeggen 8 duizend dollar kwijt.

Daarnaast heeft hij voor de zekerheid ook maar een advocaat in de arm genomen. Want niet iedereen is even blij met Moore's werk. Mensen die tegen hun zin op Is Anyone Up? worden afgebeeld, kondigen regelmatig aan dat ze hem voor de rechter zullen slepen. In de praktijk is dat echter nog nooit gebeurd.

Ook wordt Moore af en toe met de dood bedreigd. En het blijft niet bij dreigementen. Onlangs stak een jonge vrouw wier naaktfoto's op de site stonden, hem in zijn schouder. Sindsdien plaatst Moore geen foto's meer van mensen die uit zijn woonplaats San Francisco komen.