8 procent Nederlanders wil tv-abonnement opzeggen, en jij?
Nieuws

8 procent Nederlanders wil tv-abonnement opzeggen, en jij?

dinsdag 22 september 2015 13:29

Gaan we nu ook in Nederland eindelijk ons tv-abonnement de deur uitdoen?

In de Verenigde Staten is het al zover. Daar hebben miljoenen zogeheten 'cord cutters' (kabelknippers) besloten om hun, vaak dure televisie-abonnement op te zeggen. Zij hebben genoeg aan een internetabonnement, eventueel aangevuld met videodiensten als Netflix, Hulu en HBO Go.

In Nederland gebeurt het nog maar mondjesmaat dat consumenten hun tv-aansluiting vaarwel zeggen. Het totale aantal tv-abonnementen daalde volgens een inventarisatie van de Autoriteit Consument & Markt de afgelopen jaren heel licht: van 7,46 miljoen abonnementen in 2012 naar 7,41 miljoen eind vorig jaar.

Verdubbeling

Dat zijn geen cijfers waarvan Ziggo en KPN wakker zullen liggen. Maar er is wel degelijk reden tot zorg voor de tv-aanbieders. Uit nieuw onderzoek van TelecomPaper blijkt nu namelijk dat 8 procent van de Nederlanders verwacht de komende twee jaar het huidige tv-abonnement op te zeggen omdat steeds meer programma's via internet te bekijken zijn. Dat is een verdubbeling in vergelijking met een half jaar geleden.

Jongeren zien het nut niet

Vooral jongeren zien het nut van een tv-abonnement niet, aldus TelecomPaper. Bij de groep van 12-19 jarigen denkt 13 procent dat er binnen twee jaar een einde komt aan het tv-abonnement, bij de groep van 20-29 jaar is dat 12 procent en bij de Nederlanders van 30 tot 39 jaar is dat 11 procent. Bij de 65-plussers is er daarentegen bijna niemand die zijn tv-abo wil wegdoen.

Lees ook:

Netflix gaat hard in Nederland: abonnee-aantal verdubbeld in 1 jaar

Maarten is op hoofdredacteur Erwin na de meest ervaren internetjournalist in de Bright gelederen. Hij heeft voor vrijwel alle grote sites gewerkt en doet dat nog steeds trouw bij Bright. Zijn hobby's zijn slapen en chocola eten.

Reacties

Ik denk dat alle provider al de stap hebben gezet om TV abo's de deur uit te doen. Ze zullen toch alle een APP gaan ontwikkelen voor de Apple TV en andere apparaten. Als ze dat niet wouden, zouden zij geen app op je tablet of mobiel uitbrengen :)

 

Hier gaat ie er ook uit. 60/60 glas voor 36€/mnd daar kan alles wel mee. Nu nog lekkermaakabo met onbeperkt bellen en tv voor 50€, maar dat wordt 70 na eerste jaar en dat is te veel.

Enige nadeel is nog de brakke afspeelsoftware, met name 50hz Pal playback is in de browser vaak dramatisch. Zelfs als je de videokaart op 50hz zet is er nog veel judder.
HTML5 is helaas net zo slecht als Flash.

 

Al jaren geleden opgezegd. Heb een tv met digitenne dus ontvang NL123 gratis, maar zelfs dat kijk ik nauwelijks. Dus alleen een internet abbo van nog geen 20€.

 

Volgens mij zit de NPO mee te lezen: ineens geen live-TV via internet meer. Pas vanavond om 19.45??? WFT?

 

Denk dat dit echt niet zo hard gaat lopen. Ik las op http://www.abonnement.net dat dit voornamelijk alleen voor jongeren geldt. De oudere generatie zullen heus nog wel een televisie abonnement houden. Maar dat het relatief gezien steeds minder wordt beaam ik wel.

 

Nieuwsbrief