9292 OV-info in Google Maps nog niet realtime

9292 OV-info in Google Maps nog niet realtime

15-03-2013 16:12 Laatste update: 28-04-2018 13:01

Onder normale omstandigheden loopt alles gesmeerd, bij vertraging of storing is dat nog niet het geval.

Google Maps is sinds gisteren een complete oplossing voor wie graag met het openbaar vervoer reist. In heel Nederland kun je een routebeschrijving van A naar B plannen waarbij Maps gebruikmaakt van de informatie van 9292. Die organisatie is al jaren de enige die vervoersinformatie van alle ov-bedrijven aanbiedt.

Google Maps bood al eerder de mogelijkheid om je route via OV te plannen, maar de betrouwbaarheid verschilde per stad of regio. Dienstregelingen van vervoerders als Connexxion, GVB en NS had Google al. Door de samenwerking met 9292 is dat aanbod compleet geworden en de planner daarmee op elke plek in Nederland betrouwbaar.

Behalve als er vertragingen, storingen of andere ongeregeldheden zijn, meldt Webwereld. Daarvoor is realtime data van 9292 nodig, volgens een woordvoerder van het bedrijf zit die data niet in de huidige deal met Google. Een andere bron vertelt Webwereld echter dat technische moeilijkheden de reden zijn dat Maps nog geen rekening met vertragingen houdt. Google houdt de lippen op elkaar en laat alleen weten constant naar verbetering van zijn gegevens te streven.

9292 meldt overigens ook dat de informatie in Maps mogelijk nog niet voor heel Nederland kloppend is. Er zouden nog mutaties worden doorgevoerd. Bovendien zijn niet alle vervoersmiddelen meegerekend. Wie bijvoorbeeld van Amsterdam Centraal naar filmmuseum EYE aan de overkant van het IJ wil, pakt het beste de veerpont. Maps heeft in dat geval echter geen suggestie, enkel trein, metro, tram en bus zijn mogelijke vervoersmiddelen.