Aantal Instagram-gebruikers explosief gegroeid
Nieuws

Aantal Instagram-gebruikers explosief gegroeid

maandag 16 april 2012 08:58

Tien dagen na de introductie van Instagram-app voor Android is het aantal gebruikers gegroeid tot meer dan veertig miljoen.

De populaire fotodeel app Instagram werd vorige week overgenomen door Facebook. De app heeft Facebook geen windeieren gelegd als het gaat om het aantal gebruikers. Zeker nu Instagram ruim een week geleden beschikbaar kwam als app voor Android. De eerste week was al goed voor zo’n vijf miljoen nieuwe gebruikers. Enkele dagen later bleek het totaal aantal gebruikers van Instagram de veertig miljoen overschreden. Dat is zo’n tien miljoen gebruikers meer sinds de introductie van de app voor Android.

Overigens is die toename niet alleen te danken aan de introductie van Android app. Door de overname van Instagram door Facebook is Instagram uitgebreid in het nieuws geweest. De app stond vorige week ook op nummer één in Apple’s AppStore. Hoe zit het met het aantal Instragram-gebruikers onder de Bright-lezers. Ben jij er een?

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Reacties

ja kijk maar eens bij dune101 is wel een geinige app, met een groot aantal , mogelijkheden om je foto's te bewerken.

 

Niet meer. Instagram is van een foto app verworden tot een deel-je-plaatjes sociaal network.

 

Een goed gemaakte foto hoef je niet te bewerken.

 

ik heb het gedownload, en geïnstalleerd om het eens te proberen. Maar ben niet echt onder de indruk. Heb al genoeg programma's op mijn Galaxy Note staan waar ik veel leukere dingen mee kan doen op foto's :)

 

Ik had de Android app gedownload, maar na de overname door Facebook de app en mijn account meteen weer verwijderd. Geen zin in weer een project waar Mark "Privacy is een gedateerd concept" Zuckerberg het voor het zeggen krijgt.

En gezien de stroom pubers die via Twitter hun IG username rondstrooien ("I follow back") verwacht ik een overload aan spiegelshots van duckfaces en 50 CENT wannabees. Het nieuwe MySpace.

 

Ben zelf Instagram gebruiker van het eerste uur (johndoeamsterdam) en denk dat Instagram een van de mooiste en beste social apps is die er zijn.
Het is mooi om te zien hoe iedereen toch mooie beelden wil maken.

 

Nieuwsbrief