Abortus-instructies mogen op Facebook
Nieuws

Abortus-instructies mogen op Facebook

woensdag 04 januari 2012 13:31

Facebook heeft zijn excuses aangeboden aan een pro-abortusactivist vanwege het verwijderen van een afbeelding met gedetailleerde abortus-instructies.

Op de afbeelding die Rebecca Gomperts, lid van de Nederlandse pro-abortusbeweging Women on Web, staat beschreven hoe je zelf met het medicijn misoprostol een abortus pleegt. De beschrijving gebruikte ze als profielfoto en dit werd door verschillende mensen gerapporteerd. Gomperts kreeg van Facebook een officiële waarschuwing en haar account werd voor twee dagen geblokkeerd.

Na veel reposts van haar foto en reacties uit de media bekent Facebook tegenover Gomperts toch een fout te hebben gemaakt: 'the photo that was removed from your profile is not in violation of our Statement of Rights and Responsibilities, and appears to have been removed in error. We do apologize for the removal of this content and the subsequent warning that you received.'

De waarschuwing is ingetrokken en Gomperts heeft de afbeelding teruggezet als profielfoto.

Daniël schrijft voor RTL Nieuws en RTL Z over technologie, van smartphones en slimme stofzuigers tot privacy en asymmetrische encryptie. Houdt van espresso, de middeleeuwen en terabytes.

Reacties

Zullen we dan ook maar een facebook profiel aanmaken voor euthanasie, zelfmoord, etc.? Ik vind nog steeds dat abortus nooit de eerste oplossing mag zijn die wordt aangedragen bij een ongewenste zwangerschap, alsof dat de enige mogelijkheid is om uit de problemen te komen bij een ongewenste zwangerschap...je kind vakkundig laten ombrengen...

 

Nieuwsbrief