Adobe introduceert  vandaag Creative Cloud
Nieuws

Adobe introduceert vandaag Creative Cloud

maandag 23 april 2012 13:31

Adobe start vandaag met zijn clouddienst. Hiermee huur je programma's als bijvoorbeeld Photoshop per maand en krijg je online opslagruimte.

Het bedrijf lanceert tegelijkertijd de nieuwe versies van al hun bekende software, zoals Photoshop en Premiere. Deze Creative Suit 6-boegbeelden zijn nu dus ook te 'huren' op een maandelijkse basis. Dit is vooral handig voor mensen die voor een kort project over Adobes tools willen beschikken. Dan ben je met een tijdelijk abonnement op de Creative Cloud namelijk goedkoper uit dan als je alle Adobe-software volledig aanschaft. De goedkoopste suite Design Standard kost altijd nog €1.784.

Voor het maandelijke bedrag dat je neerlegt voor Adobes clouddienst kun je alle software van de Creative Suit 6 op maximaal twee verschillende computers installeren. Tussen Windows en OS X wordt daarbij geen onderscheid gemaakt. Adobes touch-apps, waar we al eerder over schreven, zitten uiteraard ook in het pakket. Bij een Creative Cloud-abonnement zit tevens 20 gigabyte aan online-opslagcapaciteit, waarmee je projecten makkelijk op de ene pc kunt starten en op een andere verder uit kunt werken.

Voor circa 60 euro per maand heb je een jaarabonnement op de Creative Cloud. Wil  je per maand afrekenen, dan betaal je 90 euro. Studenten betalen 30 euro per maand. Op vrijwel alle afzonderlijke programma's zijn ook abonnementen af te sluiten. 

Reacties

Kun je ook een abo afsluiten in de VS? 49,95$ is een stuk aantrekkelijker nog.

Maar ik zie het wel zitten een maandabbo. Ik heb nog een paar on-updatebare CS werkstations staan, maar die kunnen 90% van het werk nog prima aan. Af en toe een "inhuurder" voor typische CS6 klusjes is helemaal niet verkeerd. Kan ik ook eindelijk op een paar macs Windows 7 installeren zonder problemen met dubbele lincetiekosten.

 

Niet alleen handig als je tijdelijk enkele tools van Adobe nodig hebt. Het is eigenlijk het logische vervolg op de abonnement service die ze met CS5(.5?) geïntroduceerd hebben.
Zeker als je al van een wat oudere CS versie komt (CS3 bijvoorbeeld), dan loont het de moeite om in plaats van alles aan te schaffen, te volstaan met dit abonnement. Voor de Master Edition betaal je dan 'slechts' rond de 650 euro per jaar tegen rond de € 2500 voor de complete set zónder Apps (overigens is er een aanbieding als je vóór 31-8 je abo afsluit, je betaald dan iets meer dan de helft, ook in Euro's https://creativecloud-specialoffer.adobe.com/special-offer/?loc=en_US).
Adobe heeft overigens de intentie uitgesproken elk jaar met een update te komen, dus ook dan is een abo interessant.
Het enige wat ik me eigenlijk nog steeds afvraag is of je met dit abonnement ook lokaal je bestanden kunt/mag opslaan.
En vrijwel alle programma's zijn op abonnement te krijgen?
Dit geldt niet voor de 'grote' jongens zoals Photoshop, Illustrator en InDesign...

 

Volgende keer eerst de Adobe FAQ lezen blijkbaar :-)
Je kunt met de abo programma's gewoon lokaal je bestanden opslaan.

 

Het is zo goedkoop dat ik een beetje argwaan krijg, het is niet te geloven

 

Nu nog Autodesk een Cloud. Dan kunnen kleine creatieven helemaal los. Autocad en 3Dmax voor bedragen van 5000 Euro per full licentie voor 1 werkstation gaan helemaal nergens over.

 

@Sturkenbaum. Ik heb geen argwaan 60 euro is nog altijd 720 Euro per jaar. Dat is nog best aan de hoge kant. Als je dan ook een server en een back up systeem hebt met zo'n prijs loopt het hard op.

 

Jammer dat de prijzen in Nederland zoveel hoger zijn dan in de VS. Daar betaal je namelijk 38 euro ($49,99) per maand exclusief btw terwijl je in Nederland 48 euro betaalt. Waarom moeten wij hier 25% per maand meer betalen?!?

Is het eigenlijk mogelijk is om met een Nederlandse credit card een abonnement via de Amerikaanse site af te sluiten?

 

Tip:op http://www.adobecreativecloud.nl is alle informatie over Adobe Creative Cloud te vinden.

 

Nieuwsbrief