Air Multiplier blaast twee keer harder
Nieuws

Air Multiplier blaast twee keer harder

vrijdag 29 april 2011 14:26

Dyson kwam in 2009 met de opvallende Air Multiplier. Om de zomer lekker in te gaan, brengt Dyson twee grotere modellen uit.

Een ventilator is niet echt een sexy apparaat, maar de in 2009 geïntroduceerde Air Multiplier was wel bijzonder om naar te kijken. Ze zijn opvallend omdat ze geen bladen hebben, en dat zorgt ook voor een gelijkmatige luchtstroom. Doordat de motor onderaan geplaatst is, blijft het model gewoon stevig staan in tegenstelling tot conventionele ventilators.

Vanaf volgende week zijn twee nieuw modellen van Dyson - de AM02 en AM03 - voor iedereen verkrijgbaar. De eerste Air Multiplier was bedoeld voor persoonlijk gebruik (check Davids uitpakparty). De nieuwste twee modellen zijn groter van formaat en daarom goed te gebruiken in grotere ruimtes. De AM02 is 1 meter hoog en 19 centimeter breed, de AM03 is verstelbaar in hoogte van 1,2 tot 1,4 meter.

De nieuwe modellen hebben een luchtstroom die twee keer zo sterk is als bij het eerste model. En zit een kleine afstandsbediening bij die magnetisch is; die kan je op de ventilator 'plakken' zodat je het niet kwijtraakt. De nieuwe modellen zijn verkrijgbaar vanaf 399 euro, de AM01 vanaf 299 euro.

AM01

AM02

AM03

Reacties

Getver Dyson laat me zelfs stofzuigers interessant vinden en nu ook al ventilatoren. Dit bedrijf is een toonbeeld van techniek, innovatie en design.
Alhoewel ik het geld er niet voor over heb vind ik het mooie ventilatoren.

 

@Breinpijn
Inderdaad! Zo'n ventilator wil ik wel hoor :)

 

Een stofzuigermotor onderin en perslucht door een nauwe spleet maakt vast een boel herrie... Desondanks weer een mooi voorbeeld van de dyson-methode: een industrieel principe toepassen op consumentenproducten.

 

Allejezus wat een prijzen nog steeds, ik wacht nog even tot de patenten verlopen en koop dan wel een goeie remake, dit is toch belachelijk voor een ventilator

 

Als je in staat bent om €400 te incasseren voor het verplaatsen van lucht dan ben je goed bezig als bedrijf. Ik verplaats trouwens lucht voor niks, pffff gaat er weer 1

 

Eigenlijk nooit ergens gezien in de winkel... toch jammer

 

De Air Multipliers worden in de meeste Europese landen dit jaar geintroduceerd, zo ook in Nederland. Zij zullen bij de betere electrowinkels vanaf mei beschikbaar gaan zijn.

 

Heb ze in Australië gezien en het zijn hele fijne apparaten. Ontzettend stil en heel krachtig ondanks formaat. Prijs is echter wel weer des Dysons

 

Prijs is relatief. Als je deze ventilator ziet als functioneel designobject dan valt het mee. De prijzen van Apple zijn ook niet mals.

 

Nieuwsbrief