Al 20 miljoen mensen hebben een Galaxy S III
Nieuws

Al 20 miljoen mensen hebben een Galaxy S III

donderdag 06 september 2012 11:50

Samsung heeft in de rechtszaal van Apple verloren, maar de verkoop van de Galaxy S III heeft daar niet onder geleden.

De patentenoorlog tussen Apple en Samsung heeft Samsung geen windeieren gelegd. Het lijkt alsof het Koreaanse Samsung deze strijd heeft verloren in de VS; het bedrijf moet daar immers 1 miljard dollar aan Apple betalen voor geschonden patenten. Maar dat is een schijntje als je bedenkt dat de Galaxy S III in minder dan 100 dagen na de introductie al 20 miljoen keer is verkocht. Dat zijn ongeveer 200.000 stuks per dag.

De verkoop van de Galaxy S III is daarmee drie keer zo succesvol als van zijn voorganger de S II en dat getal is zes keer zo snel bereikt als bij het oorspronkelijke model de Galaxy S. In Europa verkocht Samsung maar liefst 6 miljoen exemplaren, in Aziƫ 4,5 miljoen en in Noord Amerika 4 miljoen. In Korea verkocht Samsung 2,5 miljoen exemplaren.

De vraag is nu hoe goed Apple met de iPhone 5 kan concurreren met Samsungs topmodel. Afgelopen kwartaal verkocht Apple 26 miljoen iPhones. Op 12 september wordt de nieuwe iPhone gepresenteerd.

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Reacties

Niet verrassend, het beste toestel op de markt (tot de note II er is ;)

Snap niet goed waarom altijd dat Apple geneuzel in berichten over een Samsung product moeten staan.

Jouw cijfers komen trouwens van een www.apple.com, ik zou ze maar met een korreltje zout nemen net als de 700 patent schendingen waar een amerikaanse jury zich over buigt en in no-time uitspraakt doet.

Iets minder gekleurde berichtgeving mag wel David.

 

@ikkuh
Die cijfers met een korreltje zout nemen? Dacht het niet, het is zelfs wettelijk verboden om daar over te liegen. Ze hebben daanaast verantwoordelijkheid tegenover aandeelhouders etc.
Daar wordt echt niet over gelogen hoor.

En waarom zou jij dan wel dat van samsung geloven trouwens?? Wat een hater ben jij zeg

 

Als Samsung ze publiceert wantrouw ik ze ook.
Dus wat dat betreft kan ik je het zwijgen opleggen.
En hater? Ik noem het verzet tegen onrechtvaardigheid.
Er zijn nog mensen met principes.

 

@ikkuh. Dat notabene jij over gekleurde berichtgeving loopt te piepen. Je maakt jezelf steeds belachelijker!

 

oohh ja jij was die slimme mijnheer he? :)

 

@ikkuh
Ik denk dat als bv HTC een superphone als de Galaxy op de markt zou brengen en die net zo succesvol was, de vergelijking ook met de iPhone zou worden getrokken. Die is nou eenmaal lange tijd de succesvolste smartphone geweest.

 

De hele eerste alinea over de patenten oorlog doet anders vermoeden. De woordkeuze van de schrijver als "schijntje" en "geen windeieren..." is duidelijk gekleurd. Daarnaast worden de aantallen van de iPhone van www.apple.com geplukt die mijn inziens niet kloppen

 

@ikkuh. Ik ben in elk geval slimmer dan jij want ik ben geen trieste hater zoals jij. Ik heb spullen van apple en van samsung. Je commentaren zouden een stuk beter kunnen worden als je niet zo'n blinde haat erin zou tonen. Daarbij, wat heb je nou aan al die haat? Dus wordt een beetje volwassen en besef je hoe dom al dat haat gedoe is. Ik hoop oprecht binnenkort objectief commentaar van je te mogen lezen.

 

Ik zal je voortaan slimme henkie noemen :)

 

de bovenstaande post bevat 4 keer het woord haat, er wordt 2 keer een verwijzing gedaan naar iemands intellectuele niveau. Je klinkt inderdaad erg intelligent

 

Zegt de persoon die niet eens hater en haat uit elkaar kan halen. Want ik tel toch echt maar 3 keer haat.

Ik denk trouwens dat als htc een hit telefoon zou scoren er niet zo veel controverse zou zijn omdat htc wel een eigen telefoon ontwikkeld, en er dus ook gewoon anders uitziet.
Geef toe de galaxy phones zijn gewoon lelijke plastic iphones met een Samsung logo erop.
Persoonlijk vind ik de nieuwe Nokia Lumia wel mooi.

 

Samsung alleen al verkoopt 2x zoveel telefoons dan Apple. Ik denk dat die allemaal denken: wat heb ik nou voor een lelijk ding gekocht :)
Ja ja, je hebt ze erbij :)

 

@FransIII. Sorry dat ik zo hard was voor je vriendje. Jullie passen in elk geval wel bij elkaar, zelfde niveau.

 

He did it again :)

 

Well.. Basicly its a steamrolled 3gs, made of plastic. Yes.

 

De stukjes op Bright lees ik maar al te graag, alleen de comments zijn echt niveau 1995 forumnerds.
Dat gezegd hebbende weer on topic:
Ik ben een fanatieke iphone-gebruiker van begin af aan, ik kan ook niet wachten tot 12 september (en dan bedoel ik niet de verkiezingen xd)
Echter laatst de s3 even vastgehad, en dat is toch mooi speelgoed, heeft de functies die je bij apple mist.
Ik dacht bij de eerste rechtzaak ook al: dit nieuws is alleen maar goed voor beide partijen, negatieve aandacht is nl ook aandacht/reclame, zou het bewust gespeeld zijn?

 

Hey little john, waarom lees je eigenlijk de comments als je 1995 nerdlevel ergerlijk lame vindt? Stiekem vind je dat toch wel geil..

 

Samsung verkoopt 20 miljoen exemplaren in de eerste 100 dagen na introductie S3.
Apple verkoopt 26 miljoen exemplaren in het afgelopen kwartaal (= iets minder 100 dagen), circa een half jaar na introductie van de 4S.
Wie doet het nu beter? volgens mij Apple?

 

Nieuwsbrief