Al je tweets nog dit jaar in één bestand te downloaden
Nieuws

Al je tweets nog dit jaar in één bestand te downloaden

maandag 24 september 2012 12:06

Nog voor het eind van het jaar kan je je hele archief aan tweets downloaden. 

Dat heeft Twitter-ceo Dick Costolo beloofd tijdens een presentatie op een conferentie, schrijft persbureau Reuters. "We werken aan een tool waarmee gebruikers hun tweets kunnen exporteren als een bestand waar ze allemaal in staan", had hij al eerder gezegd. Volgens Costolo komt de tool nog in 2012 beschikbaar. De uitspraak valt samen met het afsluiten van de api-toegang voor een mashupdienst die je tweets liet archiveren, IFTT

De trend bij Twitter is intussen meer dan duidelijk: het bedrijf wil zelf extra functies aanbieden die tot nu toe door derden worden geboden. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor zijn fotodienst die nu voorrang heeft in zijn mobiele apps. Nieuw zijn ook de beperkingen voor externe twitter-apps, waaronder een maandelijkse gebruikerslimiet. Twitter zou op deze manier zijn eigen waarde willen verhogen. 

Twitter komt bovendien met een manier om meerdere tweets die handmatig zijn geselecteerd als een bundel te publiceren. Dat zou handig zijn voor bloggers en journalisten die belangrijke berichten over hetzelfde onderwerp willen samenbrengen. Media gebruiken daar nu externe tools als Storify voor. Dit soort archivering van tweets is erg nuttig, want volgens wetenschappers verdwijnt na een jaar 11 procent van de berichten op Twitter en na twee jaar zelfs 27 procent. 

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Met http://twdocs.com/ kun je tot 3200 tweets downloaden.

Made in Latvia. Wel even doneren; ik was pas nummer twee.

 

Is 3200 de limiet? Remco, jij hebt zelf al een dikke 22 duizend tweets verstuurd de afgelopen jaren... 

 

Nieuwsbrief