Aluminium fles houdt bij hoeveel plastic je bespaart
Creative Class

Aluminium fles houdt bij hoeveel plastic je bespaart

dinsdag 01 mei 2012 08:32

Vul de roestvrijstalen 999Bottle met water en zie hoeveel plastic waterflessen je bespaart.

De plastic flesjes water die je in de supermarkt of bij het tankstation koopt, zijn een aanslag op het milieu. De plastic weggooiflessen belanden op de vuilnisbelt en worden soms in verre oorden gevuld en over de hele wereld verscheept. Dat kost enorm veel energie terwijl je gewoon thuis uit de kraan een fles zou kunnen vullen met prima drinkwater.

Het is een doorn in het oog van de Nederlandse ontwerper Fernd van Engelen die voor Artefact werkt. Hij ontwierp de 999Bottle. Deze fles van roestvrij staal heeft aan de onderkant drie ringen waarmee je bijhoudt hoeveel plastic waterflessen je bespaart door de 999Bottle te gebruiken in plaats van een flesje water te kopen. Bij de fles hoort een iPhone-app die inzichtelijk maakt wat jouw besparing aan plastic flessen het milieu oplevert: "Je hebt 1063 flessen bespaart. Dat is het equivalent van de hoogte van de Eiffeltoren."

De 999Bottle is een Kickstarter project en voor 29 dollar exclusief verzendkosten kan je eigenaar van deze mooie designfles worden. Mits het Kickstarter-project zijn doel haalt van 99.999 dollar. Het project heeft nog ruim vijftig dagen te gaan.

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Reacties

Welke besparing? Het vervaardigen van roestvast staal is tamelijk onvriendelijk voor het milieu en elke keer dat iemand de fles zelf schoonmaakt ook. Daarnaast worden hier de meeste plastic flessen recyclet.

 

Welke besparing? Hetzelfde water komt gewoon uit de kraan! We beseffen ons niet eens hoe fantastisch het dat er gewoon drinkwater uit de kraan komt! Het gaat om een stuk bewustwording waar we nou eigenlijk mee bezig zijn.

Het "bronwater" wat massaal gedronken wordt hetzelfde water dat uit de kraan komt. Het is alleen maar een marketing truc om dit water ter verkopen als "beter". De plastic flessen zorgen voor onnodige vervuiling, en het recyclen op zich is natuurlijk geen oplossing en kost ook energie. Een aluminium fles af en toe omspoelen lijkt me niet echt milieu onvriendelijk.

 

Mijn idee, volgens mij ga je deze aluminium fles nooit zo lang gebruiken als dat je plastic flesjes er door heen weet te werken.

Daarbij geeft metaal ook altijd nog een vieze nasmaak af. Ik vraag mijzelf heel hard af waarom men niet gewoon voor een plastic fles heeft gekozen.

 

Overigs doet One For One (http://www.oneforone.nl/) hetzelfde, maar zet zich ook nog in om watervoozieningen te creƫren op plekken waar mensen minder bedeeld zijn dan wij...

 

De Dopper is het ideale (plastic) flesje voor kraanwater! De Dopper is een initiatief ter promotie van kraanwater en het terugdringen van de berg plastic afval. http://www.dedopper.nl

 

Het boeit niet wat voor fles je neemt, als je 'm maar vaker gebruikt.

 

Nieuwsbrief