Amazon deze herfst naar Nederland
Nieuws

Amazon deze herfst naar Nederland

donderdag 05 juli 2012 18:09

Bol.com krijgt dit najaar in Nederland eindelijk concurrentie van het grote Amerikaanse Amazon.com.

Dat melden niet nader genoemde bronnen aan Tweakers. Al vanaf december gaan er geruchten over de komst van Amazon naar Nederland. Die waren deels gebaseerd op overleg van de Amerikaanse webwinkel met Nederlandes uitgevers over het aanbieden van e-books.

Volgens Tweakers' bronnen zou de Nederlandse Amazon-versie in of vlak na september van start gaan. Dat betekent vooral grote concurrentie voor Bol.com en Wehkamp. De distributie zou het Amerikaanse bedrijf voorlopig nog niet vanuit Nederland doen. Amazon.nl verwijst nu nog door naar de Britse Amazon-site.

Of Amazon ook zijn goedkope 7 inch Android-tablet Kindle Fire in Nederland op de markt gaat brengen, is nog niet bekend. Ook zou Amazon straks in ons land e-books ook 10 tot 20 procent goedkoper leveren dan Nederlandse aanbieders, dankzij een constructie via een Luxemburgse vestiging.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Goede zaak, Bol.com is echt veel te duur. Koop al redelijk veel via de Britse Amazone maar hopelijk kan het dan nog goedkoper. (geen wisselkoers, minder verzendkosten).

En het ook wel goed, wat meer concurrentie. Nederlandse webshops (bol, wehkamp vooral) zijn echt duur.

 

Nieuwsbrief