Amsterdam krijgt wethouder van Creativiteit

maandag 27 maart 2006 09:02

Sinds Richard 'Creative Class' Florida met zijn glimmende witte tanden luid applaus ontving na zijn speech over de creatieve stad, is het begrip onontkoombaar geworden.

Afgelopen jaar was dan ook elk gehucht druk bezig seminars te organiseren, sprekers te huren en zich tot creatieve stad te dopen. Want, zo predikt Florida, we worden er allemaal rijker en gelukkiger van als we creatief werk doen. Amsterdam loopt hierin in Nederland voorop. Volgens statistieken van Premsela is 1 op de 10 Amsterdammers direct of indirect ontwerper. Op 1 april presenteert de creatieve industrie van Amsterdam dan ook een wethouder van Creativiteit. Het kan een grap zijn natuurlijk.

Rutger is sinds 2006 de meest noordelijke blogger van Bright. Hij schrijft graag het verhaal achter het verhaal. Hij doceert conceptontwikkeling op de Academie voor Popcultuur en werkt als freelance ideeƫnman en verhalenmaker.

Reacties

Manchester heeft design-goeroe Peter Saville als Creative Director. Waarom A'dam dan niet een Wethouder van Creativiteit? Over die term moet nog wel even worden nagedacht, vind ik...
 
Dag Casper, Het was geen 1 aprilgrap en de term is gelanceerd. Gaat erom alle facetten van creativiteit de komende 4 jaren blijvend op de agenda te zetten in Amsterdam. Het momentum is nu daar gezien de formering van een nieuw B&W. Een duidelijker geluid naar politiek en bedrijfsleven vanuit de creatieve humuslaag. Vervolgdebatten worden georganiseerd en aan 'tafel' bij het nieuwe gemeentebestuur. Groet! Lucas (bestuurslid Amsterdam Creativity Exchange, www.acx.nu)
 

Nieuwsbrief