Amsterdams minimuseum heeft meeste Facebook-fans
Nieuws

Amsterdams minimuseum heeft meeste Facebook-fans

vrijdag 25 november 2011 13:35

Het Greenbox Museum is wekelijks maar 12 uur geopend en heeft slechts één ruimte. Toch is het met 170.000 fans Nederlands grootste museum op Facebook.

Vorige week schreef ik over een minuscuul Zwitsers bergdorpje met meer dan 10.000 Facebook-fans (inmiddels bijna 13.000), vandaag over eveneens een bizarre verschijning op het grootste sociale netwerk van de wereld.

Het Greenbox Museum of Contemporary Art of Saudi Arabia heeft op zijn Facebook-pagina al meer dan 170.000 fans verzameld. Hiermee heeft het museum het grootste aantal fans op Facebook van alle Nederlandse musea. Ter vergelijking: het Kröller-Müller Museum heeft 204 fans, Museum De Pont 2.537, Rijksmuseum 6.663, Stedelijk Museum 17.867 en Van Gogh Museum 26.191.

Bij elkaar opgeteld komen deze vijf musea nog niet eens op een derde van het Greenbox Museum. Maar hoe komt het dan dat dit museum  zo populair is? 'Het grote aantal passanten dat het museum leuk heeft gevonden op Facebook, verklaart zich door de positie van Saoedi-Arabië als het historische en rituele hart van de Islam, waar ze zelf geen museum voor hedendaagse kunst hebben,' zegt oprichter en curator Aarnout Helb tegen weblog Frankwatching.

De fans komen nauwelijks uit Nederland. 'Vooral uit landen die liggen tussen Tanger in Marokko en Port Darwin in Australië,' zegt Helb. 'Alleen al in een buitenwijk van Cairo heeft Greenbox Museum meer fans dan het Stedelijk Museum wereldwijd.'

Wil je het museum bezoeken, met onder andere werk van Ahmed Mater en Abdulnasser Gharem? Dat kan op woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddag aan de Korte Leidsedwarsstraat 12. De entree is €5.

Bram blogt bij Bright. Hij is ook mede-uitbater van het Torpedo Theater in Amsterdam.

Reacties

Interessante case!

Helaas zijn de cijfers over Het Kröller Müller Museum niet correct. Het museum werkt op dit moment hard aan haar social strategie en heeft inmiddels ruim 1250 fans op Facebook. Het Twitteraccount is nog maar een paar weken actief. Zie: @krollermuller. Er is nog veel werk te verzetten, maar we zien de aantallen dagelijks groeien. Zie de officiële fanpage: https://www.facebook.com/KrollerMuller

 

Interessante case!

Helaas zijn de cijfers over Het Kröller Müller Museum niet correct. Het museum werkt op dit moment hard aan haar social strategie en heeft inmiddels ruim 1250 fans op Facebook. Het Twitteraccount is nog maar een paar weken actief. Zie: @krollermuller. Er is nog veel werk te verzetten, maar we zien de aantallen dagelijks groeien. Zie de officiële fanpage: www.facebook.com/KrollerMuller

 

Nieuwsbrief