Analyseer je Facebook-netwerk: dit is je meest gelikete foto
Nieuws

Analyseer je Facebook-netwerk: dit is je meest gelikete foto

vrijdag 31 augustus 2012 10:20

Wolfram Alpha komt met een gratis tool die je Facebook-netwerk analyseert en in meer dan zestig mooie grafiekjes omzet.

Wolfram Alpha is gestart met een gratis persoonlijk Facebook-rapport vol met grafieken en statistieken over je vrienden en je eigen gedrag op het grote sociale netwerk. Om het te gebruiken, moet je bij Wolfram Alpha 'Facebook report' intypen als zoekvraag en de site vervolgens toestemming geven om je Facebook-data te gebruiken.

Wolfram Alpha geeft je vervolgens meer dan zestig verschillende diagrammen en cijferoverzichten over je netwerk. Bijvoorbeeld een overzicht van je vriendenbanden, een wereldkaart die toont waar al je vrienden vandaan komen en welke uren je zelf het meest op Facebook deelt. Maar ook welke Facebook-apps je het meest gebruikt, het weer op je geboortedag, hoe oud je vrienden gemiddeld zijn en je meest gelikete foto.

Je kan ook rapporten over vrienden genereren met Wolfram Alpha, maar dat hangt af van de privacy-instellingen van die gebruikers. De grafiekjes zijn ook te delen met anderen. De site bewaart de gegevens van de Facebook-rapporten maar 1 uur.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Leuk om die verbanden te zien in die Friend Network. Je ziet echt die verschillende groepen en dan af en toe 1 linkje tussen 2 groepen, "huh, kennen die elkaar ook?".

En welke ook grappig is is dat je bij Check-ins de Fastest location changes kunt zien, hoeveel afstand je hebt afgelegd tussen je verschillende check-ins.

 

Jammer, het werkt niet (meer). Misschien komt het door mijn iPad.

 

Asjemenou, op mijn iPad werkt het ook niet...

 

...of werkt het soms alleen in Pro?

 

Werkt alleen met een desktopbrowser...

 

Nieuwsbrief