Android-app toont pinautomaten
Nieuws

Android-app toont pinautomaten

vrijdag 30 januari 2009 11:30

Een van de eerste Nederlandse Android-apps is de ING Wegwijzer die via 'augmented reality' toont waar je kan pinnen.

ING heeft zijn pinautomaatvinder donderdag uitgebracht voor Google Android, een dag voordat Android-mobiel G1 in Nederland in de verkoop gaat. Voor de iPhone is al langer een pinautomaat-app beschikbaar.

Maar op de G1 voegt ING aan zijn ING Wegwijzer iets toe: de mogelijkheid om pinautomaten in de buurt niet alleen op een webkaart te zien, maar ook in je camerabeeld met behulp van het gps-kompas. Kortom: augmented reality.

Als je je G1 om je heen beweegt, zie je op de horizon de verschillende pinautomaten met adres en de afstand ernaar toe. De punten bewegen mee als je de telefoon in een andere richting houdt. Zo loop je op goed geluk in een vreemde stad naar de flappentap.

De functie lijkt op een van de gaafste Android-apps, Wikitude, die hetzelfde doet voor bezienswaardigheden om je heen.

 

 

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Huh, wie bankiert er nog bij de ING dan?

Hup, snel naar www.overstapservice.nl En dan zonder dat het je veel moeite kost overstappen naar www.triodos.nl of (voor wie nog heel even geduld heeft) naar www.asnbank.nl voor een betaalrekening waarbij je geld niet naar de bonussen van de bankiers gaat...

 

Arjan: zelfs als je bij die banken werkt kun je van deze app gebruik maken volgens mij. 't gaat om geldautomaten ALLEbanken in Nederland.

 

Oh ja, dat had ik zelf kunnen verzinnen! Want als gebruiker van (in mijn geval) een Triodos betaalrekening kan ik ook bij alle pinautomaten terecht. Terwijl ik niet eens bij een bank werk ;-)

 

Kijk voor meer informatie over deze dienst op:
http://wegwijzer.ing.nl

Dit is een project van ING, SPRXmobile en Mobilizy(van wikitude)

 

Wordt het nu trouwens niet ietwat overduidelijk dat Bright ONTZETTEND gesponsord wordt door T-Mobile op het moment? Overal waar je kijkt reclame reclame reclame. Kan het niet wat minder?

 

Erg vervelend dat jullie je lezers zo dom inschatten. Ka met die achterlijke spam Bright!

 

En al zou Bright iets verdienen met aandacht voor <a href="http://www.freemagenta.nl">www.t-mobile.nl/g1</a>, wat dan nog? Het is toch tegelijkertijd innovative lifestyle, zo'n Androidtelefoon? En er wordt toch nog steeds aandacht besteed aan andere merken?

 
Is onzin wat Cor nu beweert bij dit bericht. Bovendien is Android helemaal niet beperkt tot T-Mobile of dat ene toestel. Het is nu eenmaal de eerste die te koop is, maar er volgen nog vele modellen ook bij andere telecomaanbieders waar die handige Pin-app ook op werkt. En deze app werkt met de meeste pinautomaten niet alleen ING.
Goede lezers lazen enkele dagen geleden ook een lovende recensie van Erwin over de Blackberry Curve die alleen wordt aangeboden door KPN. Maar dat had Cor natuurlijk niet gelezen. Liever meteen roepen.
 
Morgen overigens een overzicht van de beste Android-apps. Zoals we eerder ook deden over iPhone-apps EN eentje met niet-IPhone-apps.
 

Dat maakt de in-your-face T-Mobile reclame er niet minder om. Deze site is vergelijkbaar qua reclame met het respectabele blad de Frame: Eérst moet men zich worstelen door de bos reclame totdat je een artikel kan lezen die is versierd met reclame.

Maar als dit voor jullie de juiste weg is...

 

Tijd voor een android app van ING!
www.vichyproducten.net

 

Das wel superhandig, gelijk ff installeren!

<a href="http://www.originele-cadeaus.org">Originele-cadeaus</a>

 

Voor meer pinautomaat apps en info check je <a href="http://pinautomaat.startpagina.nl/">http://pinautomaat.startpagina.nl/</a>

 

@Peter_S Die app voor ING is er al lang!

<a href="http://www.hoogingoogle.net">Hoog in Google</a>

 

Nieuwsbrief