Android duikt op in Barcelona

dinsdag 12 februari 2008 08:46

Het was eventjes stil rond Android, maar in Barcelona dook de software van Google voor het eerst live op tijdens een beurs.

Het nieuwe besturingssysteem voor mobiele telefoons, waarmee het zoekbedrijf de concurrentie aangaat met ondernemingen als Microsoft, Apple en Palm, was maandag te zien tijdens het Mobile World Congres.

De software geeft onder meer direct toegang tot de zoekmachine van Google, Gmail en Google Maps. Android is overigens niet gekoppeld aan één telefoon, zoals bijvoorbeeld het geval is bij de iPhone, en wordt gratis weggegeven aan de makers van mobieltjes. Daardoor worden mobiele telefoons in de toekomst wellicht goedkoper. Google heeft overigens al deals gesloten met HTC, LG, Motorola en Samsung. Halverwege dit jaar komen de eerste toestellen met de software van Google op de markt.Reacties

Damn stomme klote reclame op de site. Wat voor prijs willen ze daar mee winnen?!
 

Het is wel weer een enorme osx kopie geworden maar dan minder fraai. De dock is nagemaakt evenals de iconen. De 'history functie' is een kopie van de iTunes zoek functie. Alleen het wereldbolletje is 'nieuw' maar heeft geen toegevoegde waarde. Zo te zien is het niet zo slecht als mijn Windows mobile 5 'smart' phone maar ook zeker niet goed/mooi als de iPhone. Het is een ertussenin phone?

 

Denk dat er nog wel meer android-achtigen zullen opduiken, o.a. door de komst van VRM(Vendor Relationship Management)

"VRM enables the customer controls his or her relationship with vendors rather than vice versa. Doc ends with some possible examples of how VRM could be implemented."

http://www.mobilemonday.nl/2008/06/09/momoment-momo-6-doc-searls-berkman...

 

Nieuwsbrief