Android-gebruikers weinig op wifi
Nieuws

Android-gebruikers weinig op wifi

woensdag 04 april 2012 14:20

Android-gebruikers gebruiken veel minder vaak wifi dan iPhone-bezitters.

Er zitten grote verschillen in hoe gebruikers van iOS en Android mobiel internet gebruiken, blijkt uit een nieuw onderzoek door ComScore onder Amerikaanse en Britse smartphonebezitters. 71 procent van de Amerikaanse iPhone-gebruikers benutte regelmatig wifi-netwerken, terwijl maar 32 procent van de Android-bezitters deze vorm van draadloos internet gebruikte. De rest verbindt alleen via de mobiele netwerken van hun telecomaanbieder en schakelt nooit wifi in.

Onder Britse smartphonebezitters zijn de verschillen iets minder groot, maar opnieuw beduidend: van de Android-groep maakte 57 procent gebruik van wifi en van de iPhone-gebruik 87 procent. 

Als oorzaak wijst ComScore de opmars van de snelle 4g-netwerken in de VS aan, waardoor gebruikers geen noodzaak zouden zien om wifi te gebruiken. Dat Britten vaker wifi gebruiken, heeft te maken met strengere datalimieten. Maar dan nog zijn de verschillen navenant. Zouden iPhone-gebruikers vaker thuis zitten op hun eigen wifi-netwerk? 

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

De meeste iPhone bezitters die ik ken zijn zo zunig op hun liefde, dat ie nooit mee naar buiten mag. Had net zo goed een krulsnoer aan gekund. Mijn gooi-en smijt HTC daarentegen is een echte mobiel, die doet het ook 1 week op een accu. Nadeel van die HTC is weer dat het 3G bereik zo slecht is, dat ik überhaupt geen datafuncties meer gebruik.

 

Misschien omdat het makkelijker is in Android om wifi aan/uit te zetten via het energiebeheer widget?

 
afbeelding van M@xi on Android

ANDROID IS GEWOON BETER. OF ZE NOU MEER OF MINDER WiFi GEBRUIKEN! BOEIEN.

WE HEBBEN EEN A-N-D-R-O-I-D!

 

Als gebruiker van zowel android als apple heb ik nog een mogelijke verklaring, namelijk dat de wifi op android wat minder lekker werkt. Dat nog met name wanneer een toestel meer dan een dag of wat niet gereboot is. De telefoon lijkt dan hoe langer hoe meer moeite te hebben om automatisch een (vooraf ingesteld) wifi netwerk te verbinden en zal vaker op 3g blijven staan tenzij de gebruiker de connectie alsnog forceert of het toestel reboot. Dit exacte probleem heb ik zowel bij een oud htc'tje als bij een recentere samsung (ook met recentere android versie) opgemerkt dus komt op mij over als een fundamenteel probleempje in het OS. Als contrast, dit probleem zie ik niet bij apple apparaten, die verbinden gewoon braaf al is het apparaat al een maand niet gereboot..
Deze opmerking is niet bedoeld als merk x is beter dan merk y, in tegendeel, het is alleen iets dat mij persoonlijk is opgevallen bij dagelijks gebruik van apparatuur van de diverse genoemde merken / besturingssystemen.

 

Dat is nu input waar lezers wat aan hebben. Dank Carnager.

 

Wat is de onderzoeksverantwoording? Hoeveel telefoons zijn er gemeten en met welke methode?

En als het klopt is de verklaring eenvoudig. Er zijn ten eerste veel apparaten die Android hebben waar je sowieso geen wifi hebt (bijvoorbeeld een autoradio).
Maar met Android kun je ook veel meer, dus heb je geen andere apparaten meer nodig om de rare beperkingen van apple te moeten omzeilen. Kortom, je hebt domweg geen wifi meer nodig.

 

Heeft dit niet gewoon te maken met het type abonnement dat mensen nemen / moeten nemen bij een telefoon?

Ik heb bij een android van 2 jaar geleden een abonnement afgesloten met onbeperkt internet. Ja echt onbeperkt. Geen trager internet na zoveel mb's gewoon echt onbeperkt.

Hierdoor deed ik niet de moeite om de knop wifi aan te zetten. Ik had wifi altijd uit. Echt altijd uit. Alles ging via 3g.

Nu heb ik een nieuw abonnement maar wel een android en nu wel met een limiet. Nu stel ik mijn android zo in dat hij automatisch op wifi overspringt als ik op het werk ben of thuis.

De iphone had al heel snel aparte iphone abonnementen vanwege die aparte simkaart. Hierdoor is er kennelijk al geleerd van de androids en hebben ze daar snel een limiet op het data verkeer ingezet.

 

en het feit dat iphone abbo`s veel duurder zijn, waardoor ze eerder beperkt internet dan onbeperkt internet nemen.

 

Nieuwsbrief