Android heeft anti-malware software nodig
Nieuws

Android heeft anti-malware software nodig

maandag 30 juli 2012 10:55

Meer dan een derde van de Android-apps is besmet met een of andere vorm van malware. 

De Britse telecomprovider BT liet beveiligingsexperts meer dan duizend Android-apps analyseren. Volgens de experts bleek ruim een derde van de apps actieve of sluimerende malware te bevatten. Jill Knesek, hoofd beveiliging van BT, zei tijdens een evenement voor telecomproviders dat vrijwel ieder apparaat 'gecompromitteerd is door een of andere vorm van malware, hoewel het niet duidelijk is of de code actief is of wat het doet.'

Wayne Rash, een technologiejournalist die de discussie als moderator leidde, bevestigde Knesek min of meer. Tijdens een review van de nieuwste Samsung Galaxy Slll vond hij malware in een aantal van de Adroid-apps. Volgens de journalist zouden bedrijven als Google er op moeten staan dat mensen anti-malware software gebruiken op hun telefoon, maar dat doen de bedrijven niet.

Knesek waarschuwde ook voor het hacken van apparaten met gps. Het signaal is onbeveiligd en Knesek zei dat mensen zich pas bewust zullen worden van het gevaar als het te laat is; als een vrouw gestalked, verkracht en vermoord is.

Overigens zullen de malwaretesten ook op andere mobiele OS-en worden uitgevoerd waarbij soorgelijke resulaten worden verwacht.

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Reacties

Ik verbaas me vaak over de permissies/informatie die Android apps willen hebben. Je hebt geen keuze, het is alles of niets.
Laatst wilde ik de Buienradar app installeren en deze wilde mijn GPS lokatie hebben, Why!?! Netwerk gebaseerde lokatie, postcode, stad of land lijkt me ook genoeg.
Blackberry doet het in dit geval beter, je kunt per service aangeven of je dat wel of niet wilt.

 

buienradar heeft geloof ik tegenwoordig ook een alarm voor als er een bui aan komt boven jouw hoofd, heel handig voor het geval je het niet door zou hebben

 

GPS signaal onbeveiligd zou een risico zijn? Weet hij wel hoe GPS werkt? Het is niets meer dan een tijdmeting, hoe kun je dat nou als gevaar zien.
Er zijn wel apps die je gangen nagaan en dat is wel gevaarlijk. Zoals Foursquare bijvoorbeeld. Helaas wordt dat niet als malware gezien.

 

David, wellicht bedoel je iets anders dan wat de titel zegt.
Android heeft natuurlijk al lang anti-mallware software.
Ikzelf kan me niet herinneren ooit merkbaar last te hebben gehad van malmare. Ik ga er dan vanuit dat hiermee niet de advertenties bedoeld worden bij gratis apps.

Android heeft wel behoefte aan een betere balans tussen vrijheid en veiligheid. Misschien zou het mooi zijn om een predicaat in het leven te roepen in Google Play waarbij je kunt zien dat Google deze app gecheckt heeft.

 

Is het mogelijk om voor de reacties géén cursief te gebruiken in het kader van de leesbaarheid??? Ik ben 43, m'n bril-denial-fase net voorbij, maar zonder cursief trekken m'n ogen 't net ff makkelijker...

 

Nieuwsbrief