App kijkt of je veilig rijdt, geeft je korting
Nieuws

App kijkt of je veilig rijdt, geeft je korting

dinsdag 02 oktober 2012 08:25

Als je verzekeraar over je schouder meekeek, zou je dan veiliger rijden?

Polisvoormij.nl heeft een app geïntroduceerd, die meet of je te hard rijdt, veel belt tijdens het rijden, bruusk accelereert en remt of bochten hard neemt. Onderwerp je je aan Big Brother in de auto, dan kun je daarmee korting verdienen. Tot maximaal 20% op je verzekeringspolis. De app won dit jaar de Nationale verkeersveiligheidsprijs (ja, die blijken we te hebben in Nederland).

Er zitten uiteraard wel wat haken en ogen aan het systeem. Wat weerhoudt je er bijvoorbeeld van om de app af en toe niet aan te zetten als je even haast hebt? Sterker nog, denk je er wel altijd om, om hem aan te zetten? En hoeveel mensen willen hun smartphone gebruiken om te navigeren of muziek te luisteren in de auto?

De verzekeraar installeerde eerder al GPS-kastjes in auto's die de data doorgaven. Dan vallen een boel van bovengenoemde bezwaren weg. Dat kastje moet het echter doen zonder deze briljante video:

Rutger is sinds 2006 de meest noordelijke blogger van Bright. Hij schrijft graag het verhaal achter het verhaal. Hij doceert conceptontwikkeling op de Academie voor Popcultuur en werkt als freelance ideeënman en verhalenmaker.

Reacties

Hoe hebben ze vastgesteld wat 'een bocht hard nemen' is? Kijkt de app ook naar type ophanging, type auto, staat en kwaliteit van de banden en de weersomstandigheden? Zo ja, dan hebben ze die prijs terecht gewonnen.

Misschien heeft het meer zin om mensen beter op te leiden in voortuigbeheersing in plaats van dit soort pseudo-innovatie onzin. Een goede slip- én antislipcursus zouden een standaard onderdeel moeten bij het halen van je rijbewijs.

 

Toch ben ik wel nieuwsgierig om eens te testen hoe dit nou werkt. Zou je de app ook kunnen gebruiken als je geen klant bent?

 

Nieuwsbrief